5 tips voor de mooiste vakantiefoto’s

Mooie vakantiefoto’s maken heeft iets unieks. Je wilt toch van vakantie terugkomen met foto’s waar je trots op kunt zijn? Het maken van foto’s die precies weergeven hoe mooi jouw vakantieadres was, is niet lastig. Vraag jij je af hoe je mooie vakantiefoto’s maakt? Dan hebben wij enkele tips voor je waarmee je de mooiste foto’s van jouw reis kunt maken!

Voor het maken van prachtige vakantiefoto’s heb je niet veel dure apparatuur of speciale vaardigheden nodig. Met een aantal eenvoudige technieken en handige tips tover je gewone kiekjes om in prachtige herinneringen die een leven lang mee zullen gaan. Om jou te helpen, hebben wij hieronder 5 tips voor de mooiste vakantiefoto’s op een rijtje gezet. 

Waarom maken we vakantiefoto’s?

Er alleen al aan denken om op vakantie te gaan kan vermoeiend zijn. Het plannen, het inpakken en het reizen kan heel vervelend zijn. Maar als je dan eindelijk op je bestemming bent, is het het allemaal waard. Een deel van het plezier van op vakantie gaan is het mooie foto’s maken om herinneringen vast te leggen.

Of je nu foto’s maakt van bezienswaardigheden of poseert voor selfies, vakantiefoto’s maken is een geweldige manier om jouw herinneringen met vrienden en familie te delen. Vakantiefoto’s leggen herinneringen vast die een leven lang meegaan. Hoewel sommige mensen misschien zeggen dat het belangrijker is om in het moment te leven en van de ervaring te genieten, valt het niet te ontkennen dat het aantrekkelijk is om terug te kijken naar jouw vakantiefoto’s.

Op het moment dat je thuis bent gekomen en het drukke leven weer is begonnen, is er niets fijner dan weer even terugdenken aan jouw mooie vakantie. Zo haal je nog even het relaxte gevoel terug en kun je die mooie herinneringen weer ophalen. Ook kun je vrienden of familie laten zien wat je allemaal hebt meegemaakt.

Foto van een gezin van vier voor de zee aan de wand

Tip 1: Heb altijd een camera bij de hand

Dit lijkt misschien een voor de hand liggende tip, maar het is belangrijk dat je altijd een camera bij je hebt. Op deze manier mis je geen mogelijkheden om een mooie foto te maken. Dit is gemakkelijker dan ooit nu de meesten van ons mobiele telefoons met uitstekende camera’s hebben. Als je jouw vakantiefoto’s echt wilt verbeteren, raden we aan toch een digitale camera te gebruiken.  

Vergeet de oplader niet

Als er één ding niet mag ontbreken op jouw vakantiepaklijst is het wel een (draagbare) oplader. Zo kom je niet halverwege jouw vakantie met een lege batterij te zitten. Er is namelijk niets vervelender dan een lege batterij op het moment dat jij graag een prachtige foto wilt schieten. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Kortom, of je nu jouw telefoon of een professionele camera gebruikt, zorg dat je die altijd bij je hebt, zodat je geen fotomoment mist.

Tip 2: Neem veel foto’s

Als je ooit op vakantie bent geweest, weet je hoe belangrijk het is om veel foto’s te maken. Wees dan ook zeker niet bang om te veel leuke vakantiefoto’s te maken. Je weet immers nooit welke goed zal uitpakken.

Als je 100 foto’s maakt, is de kans veel groter dat er minstens één bruikbaar is dan wanneer je er maar 10 maakt. Natuurlijk betekent dit dat je heel wat minder mooie foto’s moet sorteren om de goede te vinden, maar het is de moeite waard. En wie weet, misschien wordt één van die minder mooie of charmante foto’s wel een hilarische meme.

Dus ga je gang en maak zoveel foto’s als je kunt. Er bestaat tenslotte niet zoiets als te veel herinneringen. Bovendien zou je zomaar kunnen eindigen met een vakantiesouvenir dat nog beter is dan verwacht.

4 zomerse, ronde onderzetters op een dienblad

Tip 3: Experimenteer en wees creatief

Eén van de leukste dingen aan het maken van vakantiefoto’s is dat je zo creatief kunt zijn als je wilt. Wees dus niet bang om te experimenteren en nieuwe dingen uit te proberen. Dit is de perfecte gelegenheid om creatief met foto’s om te gaan.

Hierbij kun je denken aan het spelen met zachte en harde schaduwen of het maken van een foto vanuit een andere hoek. Er zijn geen regels als het gaat om het maken van de beste vakantiefoto’s, dus veel plezier ermee!

Als je niet zeker weet hoe je moet beginnen, zijn hier een paar ideeën voor vakantiefoto’s:

Gebruik een voorwerp

Speciale voorwerpen kunnen een extra dimensie aan jouw foto’s geven en ze interessanter maken. Dus als je de gelegenheid hebt, gebruik ze dan. Leuke vakantiefoto’s ideeën op het strand zijn bijvoorbeeld het gebruiken van een strandbal of ligbedje.

Heb je een knuffel mee op vakantie? Laat deze dan af en toe in jouw foto’s terugkomen. Zo’n voorwerp maakt jouw foto’s persoonlijker en unieker.

Speciale plaats

Bezoek je een plaats die een speciale betekenis voor jou heeft? Zoek dan een manier om dat in de foto’s te verwerken. Als je bijvoorbeeld in jouw geboorteplaats op vakantie bent, neem dan wat foto’s van dingen die veranderd zijn sinds je er voor het laatst was.

Betrek anderen bij het maken van foto’s

Maak niet alle foto’s zelf, maar zorg dat je ook anderen betrekt bij het schieten van de mooiste vakantiekiekjes. Als je met familie of vrienden op reis bent, zorg er dan voor dat ook zij eens een camera in hun handen hebben. Zo hoef je niet de hele tijd achter de camera te staan en kun je zelf ook op de foto.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een local of andere toerist te vragen een mooie foto van jullie te maken. Of maak gebruik van de timer op jouw camera.

Twee bladzijden uit een fotoboek met foto's van kinderen en het strand voor de zee

Tip 4: Maak iets moois met je vakantiefoto’s

Nu je al die mooie vakantiefoto’s hebt gemaakt hebt, is het zonde om deze in een online map te plaatsen of op jouw camera te laten staan. Als je thuis bent gekomen, is het tijd om iets met jouw foto’s te doen. Een mooie manier om je herinneringen levend te houden, is door er een fotoboek van te maken.

Het maken van een fotoboek is een geweldige manier om jouw vakantie levend te houden. Je verzamelt al jouw mooiste foto’s op één plaats en je kunt ze bekijken waar, wanneer en met wie je maar wilt. Door alle online mogelijkheden voeg je eenvoudig persoonlijke bijschriften aan jouw foto’s toe en heb je in een handomdraai een uniek fotoboek ontworpen. Een fotoalbum maken is niet de enige manier om jouw herinneringen te bewaren. Voor meer inspiratie verwijzen we je graag naar ons artikel met de top 10 producten voor vakantiefoto’s of deze vakantie-overzichtspagina.

Vakantiefoto van een gezin van vier in een zandblok

Tip 5: Fotograferen op vakantie is geen verplichting

Dit is misschien wel de belangrijkste tip in dit lijstje; vergeet niet dat je op vakantie bent! Het maken van foto’s op vakantie is dan ook geen verplichting en je hoeft niet alles op de foto te zetten. Er zullen momenten zijn dat je gewoon van het moment wilt genieten en je niet druk wilt maken over het maken van een foto.

Dat is helemaal niet erg. Leg je camera gewoon weg en leef in het moment. Vakanties gaan tenslotte over ontspannen en genieten. Je kunt op een later moment altijd nog foto’s maken.

Vergeet dus niet om af en toe gewoon achterover te leunen en te ontspannen. Geniet van het gezelschap van jouw geliefden en maak mooie herinneringen die verder gaan dan alleen foto’s.

Fijne vakantie

Dit waren onze 5 tips voor de mooiste vakantiefoto’s. Hopelijk heb je na het lezen van onze vakantiefoto tips het gevoel dat je jouw komende reis de beste vakantiefoto’s ooit zult maken.

Veel plezier op jouw vakantie en vergeet zeker niet een paar mooie foto’s te maken!

Andere artikelen

Een vierkant naambord met abstracte look wordt opgehangen
Naambordje voordeur
Thirza

Welke naam op een naambordje?

Een naamplaatje naast de voordeur heeft één erg simpele, maar tegelijk functionele reden. Een naambordje bij de voordeur maakt namelijk aan de hele wereld duidelijk

Artikel lezen »
Drie jongens op canvas op een zandkleurige muur
Canvas
Eva

Wat is canvas?

Een foto op canvas: populaire wanddecoratie Denk je aan wanddecoratie, dan denk je waarschijnlijk direct aan canvas. Canvas is verreweg de populairste wanddecoratie. Je kunt

Artikel lezen »