De accessoires maken de droomkeuken

Als je helemaal dol bent op een bepaalde interieurstijl, dan is de kans groot dat je elke kamer op deze manier hebt aangekleed. Ondanks de interieurstijl heeft iedere ruimte, afhankelijk van zijn functie, een eigen sfeer. Voor de keuken is dit zeker niet anders. 

Keukens krijgen een steeds belangrijkere rol in huis. Het is niet meer alleen een plaats om te koken en te eten. De keuken is meer een leefruimte geworden waar we samenkomen om te bij te praten en te ontspannen onder het genot van een hapje of drankje.

Een goed ontworpen en fraai aangeklede keuken kan het verschil maken in hoe fijn je je in de keuken voelt. Met de juiste keukenaccessoires kun je elke keuken omtoveren van een standaard keuken tot een droomkeuken. Ben je benieuwd welke spullen er echt niet kunnen ontbreken in een droomkeuken? Lees dan vooral verder!

Jouw keuken decoreren

Over het algemeen is de keukenruimte al voor een groot deel gepersonaliseerd als je zelf de materialen en kleuren van jouw keuken hebt gekozen. Je kunt jouw keuken echter op veel meer manieren decoreren. Door één of meer in het oog springende keuken accessoires in pasteltinten of felle kleuren toe te voegen, kun je als het ware een geheel nieuwe keuken creëren. Maar wat zijn keukendecoraties nu precies?

Je kunt de inrichting van een keuken in drie categorieën verdelen, namelijk: een keuken accessoire, keukengerei en keukendecoratie. Accessoires zijn alle voorwerpen in de moderne keuken die ervoor zorgen dat je de werkzaamheden in de keuken eenvoudig kunt uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een oven of een kookplaat. Hoe kun je nu koken en bakken zonder één van deze producten?

Bij keukengerei kun je denken aan producten als servies, bestek en mokken. Dit zijn als het ware kookspullen die je dagelijks gebruikt bij het koken en eten. Met mooi keukengerei maak je van elke maaltijd een gebeurtenis!

Keukendecoratie heeft zelf weinig met het bereiden van eten te maken, maar zorgen ervoor dat jouw keuken iets persoonlijks krijgt. Bij een decoratie in de keuken kun je denken aan voorwerpen die je gebruikt om het aanrecht, de tafel of de keukenmuur aan te kleden.

Foto van een Schotse hooglander op een spatscherm

Een keuken decoratie op het aanrecht

Ondanks dat een gaskookplaat in de keuken erg nuttig is, is het uiterlijk van zo’n plaat niet per se een aanwinst in de keuken. Gelukkig zijn er veel manieren om je keuken er mooi uit te laten zien zonder aan functionaliteit in te boeten. Zo kun je ook kiezen voor een inductiekookplaat in jouw keuken ontwerp. Zo’n inductieplaat is in jouw aanrecht ingebouwd en valt daardoor minder op, waardoor jouw keuken er direct heel strak uitziet!

Om de aanblik van jouw kookplaat persoonlijk te maken, kun je jouw keuken decoreren met een spatwand in de keuken of een inductiebeschermer. Het zijn beide erg verschillende producten, maar ze hebben gemeen dat ze erg tijdbesparend en hygiënisch zijn.

Glazen achterwand in de keuken met foto

Een keuken spatscherm is een plaat van gehard glas die je achter de kookplaat plaatst. Zo voorkom je dat er vet en ander vuil op je muur komt. Dit komt nu namelijk op de spatwand. Je veegt deze keuken achterwand eenvoudig schoon met een vochtige doek! 

Doordat je zelf kunt bepalen welke afdruk de glazen achterwand voor de keuken met foto krijgt, is deze decoratie geschikt voor iedere keuken. Of de stijl van jouw keuken nu vraagt om rode keuken accessoires of juist keuken accessoires in het zwart, een spatscherm in een witte keuken is altijd een optie.

Een inductie beschermer maakt jouw leven makkelijker

Een ander keukenaccessoire dat niet alleen decoratief, maar ook heel praktisch is, is een inductiebeschermer. Dit product zorgt ervoor dat jouw inductieplaat vrij blijft van krassen, vuil en andere beschadigingen. Een inductiebeschermer is dus een goede investering als je je kookplaat er langer als nieuw uit wilt laten zien!

Met de beschermer op jouw inductie kookplaat kun je zonder problemen spullen op de inductie kookplaat zetten. Zo bespaar je niet alleen kostbare aanrechtruimte, maar het ziet er ook nog eens heel strak uit!

Op onze website kun je een beschermer naar wens personaliseren. Een inductiebeschermer is er zowel als keuken accessoires in pastel kleuren als een beschermer met eigen foto. Alles is mogelijk! Houd je er bijvoorbeeld van om bloemen in een vaas op de keukentafel te zetten, maar vind je het erg jammer dat ze zo snel verwelken? Laat dan een bos bloemen uit de collectie op de beschermer printen! Of kies voor een afbeelding van verse kruiden op de beschermer om in het eetthema te blijven. Voor alle voordelen die een inductie beschermer je biedt, hebben we een speciaal artikel geschreven. We verwijzen je dan ook graag door naar dit artikel.

Zwart-wit foto van een kind op inductiebeschermer

Personaliseer jouw keukengerei

Als je de juiste keukenaccessoires hebt gekozen, is het tijd om na te denken over de iets kleinere persoonlijke tint in de keuken. Beslis wat voor servies en bestek je wilt gebruiken. Vergeet hierbij ook niet het totale plaatje van de uitstraling van jouw eettafel. Een luxe servies en mooi bestek is fijn, maar een tafel heeft meer nodig dan dat.

Maak van iedere maaltijd een persoonlijk feestje door ook eigen onderzetters en placemats te gebruiken. Op deze manier wordt iedere maaltijd in stijl opgediend en bespaart het je vlekken op de tafel of het tafelkleed. Tafelkleden en servetten zijn overigens andere mogelijkheden om bijvoorbeeld pasteltinten in de keuken terug te laten komen. 

Deze keuken spullen lijken misschien kleine dingen, maar de handige gadgets maken echt een verschil! Als je op zoek bent naar unieke keukenspullen, kijk dan eens op onze website. We hebben veel mooie voorwerpen die je allemaal naar wens kunt decoreren.

Keuken accessoires voor aan de muur

Voor een complete droomkeuken heb je ook de juiste keukenaccessoires voor aan de muur nodig. Denk bijvoorbeeld aan een mooie klok, gezinsfoto of zelfs een wereldkaart! Als je keuken klein is, is het belangrijk om de afmetingen van de voorwerpen die je aan de muur hangt in de gaten te houden. Je wilt namelijk niet dat jouw ruimte er nog kleiner uitziet door te grote muur accessoires in de keuken.

Welke keuken accessoires moet ik kopen?

Welke kookspullen je uiteindelijk aanschaft, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. We kunnen je echter wel de volgende tip meegeven: hoe groter de persoonlijke en handige keukenspullen zijn, hoe meer impact ze op de sfeer hebben. Zo zal een inductiebeschermer meer opvallen dan gouden keukengerei dat enkel zichtbaar is na het dekken van de tafel. 

Maar het is natuurlijk ook leuk om wat kleinere keukenartikelen te hebben die je helpen om de laatste hand aan jouw droomkeuken te leggen! Persoonlijke foto’s in de keuken kunnen echt niet ontbreken. Gelukkig hebben we een ruime keuze aan keukenaccessoires op onze website. Neem dus de tijd om rond te kijken en je te laten inspireren! Welke spullen kun niet missen in jouw keuken interieur?

Andere artikelen

Een vierkant naambord met abstracte look wordt opgehangen
Naambordje voordeur
Thirza

Welke naam op een naambordje?

Een naamplaatje naast de voordeur heeft één erg simpele, maar tegelijk functionele reden. Een naambordje bij de voordeur maakt namelijk aan de hele wereld duidelijk

Artikel lezen »
Drie jongens op canvas op een zandkleurige muur
Canvas
Eva

Wat is canvas?

Een foto op canvas: populaire wanddecoratie Denk je aan wanddecoratie, dan denk je waarschijnlijk direct aan canvas. Canvas is verreweg de populairste wanddecoratie. Je kunt

Artikel lezen »