Handige vakantietips voor de beste vakantie

Ben je je aan het voorbereiden voor jouw vakantie? Er zijn een aantal dingen die je tijdens de voorbereiding standaard moet doen. Hierbij maakt het niet uit of je een roadtrip door Zuid-Afrika gaat maken, een tropisch eiland bezoekt of op stedentrip gaat.

Het beste aan vakantie is dat het een tijd is om te ontspannen en weg te zijn van de dagelijkse stress van het leven. Maar als je je niet goed hebt voorbereid, kan vakantie meer stress dan ontspanning opleveren.

Je herkent vast het volgende gevoel wel: het is eindelijk zover. De vakantie die je al maanden aan het plannen bent, staat voor de deur. Je hebt jouw koffers gepakt en alles is klaar om te gaan, maar ineens krijg je het gevoel dat je iets bent vergeten. Hoe vervelend is dat?

Daarom hebben we een aantal vakantietips in deze handige gids verzameld. Je vindt er alles, van een inpaklijst voor je vakantie tot vakantie ideeën voor dingen die je tijdens jouw reis kunt doen. We geven je ook tips over hoe je omgaat met de blues na je vakantie en wat je kunt doen met al die prachtige vakantiefoto’s!

Ronde foto van een moeder en zoon in het zwembad

Voor de reis: maak een vakantie paklijst

Als het op het inpakken voor een vakantie aankomt, loont het om een beetje meer methodisch te zijn. Er is tenslotte niets erger dan op jouw vakantiebestemming aankomen en je realiseren dat je jouw tandenborstel bent vergeten, of nog erger, je zwempak. Gelukkig kun je deze spullen op de meeste bestemmingen wel kopen, maar het is toch fijner als je zelf alles bij je hebt. 

Om dit soort situaties te voorkomen, is het handig om een inpaklijst voor je vakantie te maken voordat je lukraak dingen in jouw koffer begint te gooien. Zo’n vakantie lijst kun je op papier of digitaal maken. Het is in ieder geval een aanrader om er een checklist voor je vakantie van te maken, zodat je alle ingepakte spullen kunt afvinken.

Zo’n vakantie checklist is natuurlijk erg leuk, maar wat moet er precies op jouw vakantie paklijst staan? Hier zijn een paar essentiële zaken die je nooit mag vergeten:

  • Zonnebrandcrème. Zelfs als je niet van plan bent om veel tijd in de zon door te brengen, is het altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen.
  • Middel tegen insecten. Geloof ons, je wilt geen last van muggenbeten hebben terwijl je probeert te ontspannen. Bij insectenwerende middelen kun je denken aan muggenspray, een geurkaars of een klamboe.
  • Toiletspullen als zeep, shampoo, een tandenborstel en tandpasta. Als je in een hotel verblijft, staan deze artikelen meestal wel in de hotelkamer, maar je kunt beter goed voorbereid zijn.
  • Een EHBO-doos met verband, pijnstillers en pleisters.
  • Als je op de camping staat, is een kleine zaklamp voor die nachtelijke uitstapjes naar het toilet ook zeker een must.
  • Een powerbank en extra batterijen. Niemand wil midden in een vakantie met een lege telefoon of camera komen te zitten.
  • Een geldige ID-kaart of geldig paspoort en een bankpas die je ook op jouw vakantielocatie kunt gebruiken.
  • Precies genoeg kleding. Wat en hoeveel je inpakt, hangt natuurlijk van jouw vakantiebestemming en de duur van jouw vakantie af.

Hoeveel kleding moet ik meenemen op vakantie?

Eén van de lastigste vragen tijdens het inpakken van jouw koffer is ‘hoeveel kleding neem ik mee op vakantie?’. Over het algemeen zijn we geneigd veel te veel in te pakken. Je kunt op vakantie namelijk beter te veel kleren bij je hebben, maar aan de andere kant wil je ook zo licht mogelijk reizen.

De hoeveelheid en de soort kleding die je pakt, is afhankelijk van het type vakantie dat je hebt geboekt. Als je bijvoorbeeld naar een koud klimaat reist, zul je extra lagen dikke kleding mee moeten nemen. Voor een strandvakantie is het daarentegen fijn om meerdere badpakken, bikini’s of zwembroeken in te pakken. Als je een weekendje weg gaat, kan het meenemen van twee schone t-shirts, een broek en ondergoed voldoende zijn. 

Vergeet bij het inpakken van de kleding zeker niet jouw ondergoed en sokken. Heb je toch meer kleding dan in jouw koffer past, maar wil je het per se allemaal meenemen? Dan raden wij je aan jouw kleding op te rollen in plaats van te vouwen. Zo neemt kleding minder ruimte in beslag. 

Een andere vakantietip is het gebruik dan vacuümzakken. Deze ruimtebesparende wondertjes helpen je veel meer in je koffer te stoppen.

Foto van een moeder en kind op het strand

Tijdens de vakantie: dingen om te doen in de vakantie

Er zijn veel verschillende vakantietypes. De ene persoon houdt ervan om hele dagen bij de zee of het zwembad te liggen, terwijl de ander liever cultuur snuift door musea te bezoeken. Daarnaast zijn er ook types die een bestemming kiezen om de natuur, het eten of de sportieve mogelijkheden.

Voor degenen die op zoek zijn naar vakantietips met leuke dingen om te ondernemen, zijn hier een paar ideeën voor dingen om te doen in de vakantie:

  • Ga wandelen: Er is geen betere manier om de natuur te waarderen dan door het te voet te verkennen. Of je nu door de bossen, nationale parken of langs de kust wandelt, je zult zeker wat beweging en frisse lucht krijgen.
  • Maak een fietstocht: Bekijk een nieuwe stad of gebied op de fiets. Veel bedrijven bieden begeleide fietstochten aan die je langs de mooiste bezienswaardigheden brengen. Een voordeel van een fiets ten opzichte van wandelen is dat je meer locaties kunt bezoeken.
  • Ga wildwaterraften: Dit is een geweldige activiteit voor iedereen die op zoek is naar een sportieve adrenalinekick.
  • Breng een dag door in een pretpark of waterpark: Pretparken en waterparken zijn erg leuk voor het hele gezin. Met attracties, spelletjes, water en eten is er voor iedereen wel iets te beleven.
  • Lokale restaurantjes en eetplekken zijn zeker een bezoek waard om je helemaal onder te dompelen in de lokale eetcultuur. 
  • Fotografeer jouw hele reis. Het maken van foto’s is iets wat we steeds meer en meer doen. Wat is er nu leuker dan na een vakantie alle herinneringen ophalen door de foto’s opnieuw te bekijken? Wij raden je dit artikel aan voor tips en inspiratie voor het maken van de mooiste vakantiefoto’s .

Ronde collage met 4 vakantiefoto's op een blauwe muur

Na de vakantie: maak gebruik van jouw foto’s

Terugkomen van de vakantie kan als een harde klap in je gezicht voelen. Dat heerlijke ontspannen gevoel dat je op vakantie hebt hervonden, heeft snel na thuiskomst weer plaatsgemaakt voor de druk en stress van het dagelijks leven.

Om het nog erger te maken, heb je ook nog eens last van de vakantieblues. Om deze bekende dip na de vakantie te voorkomen, is het belangrijk om jezelf na thuiskomst nog wat tijd te geven en langzaam terug te keren in het normale ritme. 

Hierbij helpt het dat je jouw werk en lopende projecten voor de vakantie goed hebt afgerond. Dit scheelt na de vakantie veel stress. Ga bovendien zeker niet direct weer aan het werk als je thuis bent gekomen.

Heb je al last van de blues en ben je op zoek naar een manier om sneller uit deze dip te komen? Ook dan hebben we tips voor je! Ga nog even een dagje weg in eigen land. Je hoeft dan geen koffer in te pakken. Het enige dat je nodig hebt, is een extra shirt. 

Een andere optie is het bekijken van alle mooie vakantiefoto’s die je hebt gemaakt. Deel de foto’s ook met jouw familie en vrienden. Op deze manier kun je je nog even op vakantie wanen. 

Bovendien zou je jouw foto’s en de vakantie ook mee kunnen nemen naar jouw werkplek. Dit doe je al door vakantiefoto’s om te toveren tot een wanddecoratie of ander fotoproduct. Een aantal vakantiefoto ideeën zijn het ontwerpen van een mok, onderzetter of muismat. Deze producten kun je eenvoudig meenemen naar kantoor, waar je dan dagelijks aan jouw vakantie wordt herinnerd.

Ook kun je er voor kiezen om een eigen fotoboek of collage voor aan de muur te creëren. De mogelijkheden qua personalisatie zijn oneindig, dus als je nog wat tijd over hebt, is het zeker een aanrader om alle opties eens te bekijken.

Ga je op reis of binnenkort een aantal weken op vakantie? Hopelijk hebben wij je met deze vakantietips een aantal vakantie ideeën gegeven en kun je jouw volgende vakantie ontspannen en goed voorbereid ingaan!

Gerelateerde producten

Andere artikelen

Een vierkant naambord met abstracte look wordt opgehangen
Naambordje voordeur
Thirza

Welke naam op een naambordje?

Een naamplaatje naast de voordeur heeft één erg simpele, maar tegelijk functionele reden. Een naambordje bij de voordeur maakt namelijk aan de hele wereld duidelijk

Artikel lezen »
Drie jongens op canvas op een zandkleurige muur
Canvas
Eva

Wat is canvas?

Een foto op canvas: populaire wanddecoratie Denk je aan wanddecoratie, dan denk je waarschijnlijk direct aan canvas. Canvas is verreweg de populairste wanddecoratie. Je kunt

Artikel lezen »