Hoe maak je een foto op canvas schoon?

Vlekken op je canvas

Heb je een canvas van FotoOpCanvas.nl gekocht of ben je dit van plan? Houd er dan rekening mee dat elk canvas wel eens een keer vies wordt. Dit kan om allerlei redenen gebeuren. Misschien is er een kopje koffie overheen gekomen of misschien heeft iemand met vieze vingers aan het canvas gezeten. Er zijn helaas meer dan genoeg manieren te bedenken waarop het canvas vies kan worden.

De meest voorkomende manier waarop een canvas vies wordt, is door stof. Omdat een canvas niet plat tegen de muur hangt maar een dikte van 2 of 4 cm heeft, kan hier een dikke laag stof op komen te liggen. Ook op de afbeelding zelf kan stof komen, omdat het stof gemakkelijk aan het ruwe doek hecht. Stof zorgt ervoor dat de kleuren van de afbeelding minder helder uitkomen, wat er natuurlijk niet mooi uitziet.

Hoe maak je je canvas schoon?

Elk canvas zal dus wel een keer vies worden, op welke manier dan ook. Gelukkig is dit geen probleem, want de meeste vlekken zijn gemakkelijk van het canvasdoek te verwijderen. In deze blog lees je een aantal tips om zelf jouw canvas te kunnen te schoonmaken. Met deze tips hoef je je nooit meer zorgen te maken over een beetje stof of een paar spetters op je mooie foto op canvas!

  • Stof en licht vuil kun je heel gemakkelijk verwijderen door het doek af te nemen met een plumeau of stofdoek. Op deze manier komt de kleurenpracht van de afbeelding op canvas weer tevoorschijn en kun je hier weer met volle teugen van genieten!
  • Zitten er vlekken of vuile vingerafdrukken op je doek? Dit vuil is gemakkelijk te verwijderen met een vochtige doek. Dit komt doordat er een handige waterafstotende coating op het canvas is aangebracht. Daardoor zullen de kleuren niet uitlopen en zal het doek niet beschadigen door water.
  • Het kan handig zijn om handschoenen te dragen tijdens het schoonmaken of verplaatsen van je canvasdoek. Hierdoor voorkom je dat er vingerafdrukken op de afbeelding komen. Dit zou je immers alleen nog maar meer schoonmaakwerk bezorgen!
Twee vrouwen en een man op een canvas aan een grijze muur

Pas op!

Er zijn ook een aantal dingen die je absoluut niet moet doen als je je canvas doek schoon wilt houden.

  • Zorg ervoor dat je bij het schoonmaken met een doek geen druk uitoefent op het canvas. Hierbij loop je namelijk het risico dat de afbeelding beschadigt, en dit wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen.
  • Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen! Deze kunnen namelijk de print of het canvas zelf aantasten, waardoor de afbeelding verloren gaat.
  • Gebruik geen ruwe en scherpe voorwerpen, zoals borstels, bij het schoonmaken van je foto op canvas. Je kunt hiermee krassen achterlaten in de print. Dit staat uiteraard niet mooi en moet je dus zien te vermijden.
  • Door sigarettenrook komt er een gelige laag op je canvas, een beetje zoals een sepia filter. Deze laag kun je er niet meer afhalen, dus zorg ervoor dat je niet rookt in huis, of tenminste niet in de buurt van je canvas wanddecoratie.

Een schoon canvas is een must

Een vies of aangetast canvas ziet er natuurlijk niet mooi uit. We hopen daarom dat we je met deze tips geholpen hebben en dat je je canvas op een geschikte manier kunt schoonmaken. Natuurlijk geldt wel: voorkomen is beter dan genezen. Zorg er dus allereerst voor dat je je canvas niet teveel aanraakt en dat je het doek regelmatig afstoft. Zelfs door zo weinig onderhoud voorkom je grote vlekken en beschadigingen in de toekomst!

Gerelateerde producten

Andere artikelen

Een vierkant naambord met abstracte look wordt opgehangen
Naambordje voordeur
Thirza

Welke naam op een naambordje?

Een naamplaatje naast de voordeur heeft één erg simpele, maar tegelijk functionele reden. Een naambordje bij de voordeur maakt namelijk aan de hele wereld duidelijk

Artikel lezen »
Drie jongens op canvas op een zandkleurige muur
Canvas
Eva

Wat is canvas?

Een foto op canvas: populaire wanddecoratie Denk je aan wanddecoratie, dan denk je waarschijnlijk direct aan canvas. Canvas is verreweg de populairste wanddecoratie. Je kunt

Artikel lezen »