Hoe maak je je keuken tot een waar designstuk?

Een stijlvolle keuken

Heb je een rommelige keuken waarin je niets kunt vinden? Dan ben je zeker niet de enige. Veel mensen hebben een onoverzichtelijke keuken, die zeker niet stijlvol is. Vaak willen ze er wel iets aan doen, maar weten ze gewoonweg niet hoe. In dit artikel leggen we je, aan de hand van een paar eenvoudige tips, uit hoe je van je keuken een waar designstuk kunt maken.

Alledaagse spullen als decoratie

Je denkt misschien dat je veel geld nodig hebt om decoratie voor je keuken te kopen, maar dit is helemaal niet waar. Het is misschien nog wel veel leuker om met alledaags keukengerei je keuken te decoreren. Bij veel mensen liggen borden, bestek, kopjes en kookboeken in keukenkastjes, waar ze niet zichtbaar zijn. Met deze spullen kun je echter prachtige composities maken. Bijvoorbeeld op plankjes aan de muur.

Geef je keuken een natuurlijke touch

Je kunt je keuken op allerlei manieren een natuurlijke touch geven. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van materialen als hout en marmer. Deze materialen hebben een prachtige structuur en geven een rustige uitstraling aan je keukeninterieur. Hout is bijvoorbeeld heel geschikt voor het maken van plankjes en kastjes. Marmer daarentegen is perfect voor een aanrecht- of tafelblad. Een tweede voordeel van marmer is dat het je keuken ook een luxe tintje geeft.

Om een extra natuurlijke touch aan je keuken toe te voegen, kun je een aantal planten neerzetten, bijvoorbeeld op plankjes of op het aanrecht. Dit brengt wat leven in je keuken. Bovendien houden planten de lucht schoon, wat wel zo fijn is. Als je geen tijd of zin hebt om planten water te geven, kun je ook altijd nog kunstplanten nemen.

Houd je keuken georganiseerd

Planken aan de muur zijn erg mooi in een keuken, maar zorg ervoor dat je er niet teveel op zet. Als je dit namelijk doet, oogt het geheel nog rommeliger dan eerst. Koop dus niet te veel prullaria en zet de spullen die je niet kwijt kunt in je keukenkastjes. Zorg er ook voor dat je afval direct weggooit en het niet in je keuken laat staan. Dit zorgt voor een slordige aanblik.

Glazen voorraadpotten

Laat gedroogde producten, zoals pasta, rijst, specerijen, suiker, koffie of thee niet in de verpakking zitten, maar stop ze in glazen voorraadpotten of weckpotten. Deze potten staan heel stijlvol als je ze op een rijtje op een plank zet. Je kunt er ook een mooi etiket op plakken, zodat je direct weet wat erin zit!

Inductiebeschermer met kruiden in een keuken met veel wit en hout

Een spatscherm houdt je muur schoon

Heb jij ook altijd last van spetters op je muur tijdens het koken? Met een spatscherm in je keuken ben je daar voorgoed vanaf! Een spatscherm achter je fornuis houdt niet alleen je muur schoon, maar zorgt tevens voor een prachtige decoratie. De meeste keukenmuren zijn namelijk maar saai en bestaan voornamelijk uit tegeltjes. Op een spatscherm kun je een eigen foto laten drukken, waarmee je die saaie muur in één klap opvrolijkt. Het is hierbij handig om te kijken welke kleuren het best matchen met de muur en de rest van het keukeninterieur.

Een inductiebeschermer: dé finishing touch voor elke keuken

Heb je een inductiekookplaat en zoek je iets waarmee je je keukeninterieur helemaal kunt afmaken? Dan is een inductiebeschermer precies wat je nodig hebt! Je kunt een eigen foto op een inductiebeschermer laten drukken, maar je kunt ook een foto uit onze collecties uitzoeken. Een kookplaat is eigenlijk maar een lelijk, zwart ding, maar met een mooie inductiebeschermer kun je hem mooi bedekken. Bovendien kun je een afbeelding uitkiezen die precies bij de rest van je keuken past.

Een inductiebeschermer heeft verder ook heel veel praktische voordelen. Zo beschermt hij je kookplaat tegen krassen en vuil, en breidt hij je werkvlak uit. Een inductiebeschermer is dus zowel een praktische als een esthetische boost voor elke keuken!

Een stijlvolle keuken: iedereen kan het!

Met deze handige tips kom je vast een stuk verder met het ontwerpen van je droomkeuken. Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk: gebruik je creativiteit en het klusje is zo geklaard! Het is vooral belangrijk dat je alles goed met elkaar laat matchen en geen gekke contrasten maakt. Zolang je dat als vuistregel houdt, zal alles helemaal goed komen!

Andere artikelen

Een vierkant naambord met abstracte look wordt opgehangen
Naambordje voordeur
Thirza

Welke naam op een naambordje?

Een naamplaatje naast de voordeur heeft één erg simpele, maar tegelijk functionele reden. Een naambordje bij de voordeur maakt namelijk aan de hele wereld duidelijk

Artikel lezen »
Drie jongens op canvas op een zandkleurige muur
Canvas
Eva

Wat is canvas?

Een foto op canvas: populaire wanddecoratie Denk je aan wanddecoratie, dan denk je waarschijnlijk direct aan canvas. Canvas is verreweg de populairste wanddecoratie. Je kunt

Artikel lezen »