Naambordjes ophangen met of zonder boren

Heb je net jouw eigen persoonlijke naambordje voor je voordeur ontworpen en besteld? Dan is het wachten tot het moment dat je het naambord thuis ontvangt en op kunt hangen. Maar hoe hang je een naambordje op? Naambordjes ophangen is gemakkelijk en kan in een handomdraai worden gedaan. Maar er zijn verschillende manieren waarop je jouw voordeurbord aan de muur kunt hangen.

Hoe je een naambord ophangt, is afhankelijk van het ophangsysteem dat jij kiest. De ophangsystemen voor naamborden variëren van geen systeem tot aan uitgebreide systemen. De keuze voor het ophangsysteem hangt af van de ondergrond waar het naambordje op wordt gehangen. De grootste factoren zijn echter jouw smaak en wensen.

Ophangsysteem met zwarte afstandhouder

De verschillende ophangsystemen van een naambord

Hoe je jouw gepersonaliseerde naambord op kunt hangen, wordt bepaald door het ophangsysteem dat jij kiest. Heb je een naambordje voor je voordeur uit onze webshop besteld? Dan heb je hierbij de keuze gehad uit de volgende opties:

  • Geen boorgaten. Jouw persoonlijke naamplaat wordt in één geheel geleverd.
  • Boorgaten met een omtrek van 6 mm.
  • Afstandhouders met een zwarte kleur of rvs-look.

Ieder systeem heeft zo zijn eigen voordelen. Lees snel verder om erachter te komen op welke manier je jouw naambord bij de voordeur op kunt hangen!

Wat heb je nodig voor het ophangen van een naambordje?

Het ophangen van een naambordje aan de voordeur is een eenvoudige manier om gasten en pakketbezorgers te laten zien dat ze op de juiste plaats zijn aangekomen. Maar waar hang je een naambord eigenlijk mee op? Hieronder hebben we de materialen opgesomd die je nodig hebt voor verschillende soorten ophangingen.

Borden ophangen met boren

Voordat je kunt genieten van de voldoening van een goed uitgevoerde klus, zul je een paar dingen moeten verzamelen. Kies je ervoor om jouw naambord door middel van boren aan de muur te bevestigen? Dan heb je op zijn minst de volgende middelen nodig:

  • Ten eerste heb je een boormachine nodig om gaten in de muren en eventueel in het naambordje te boren.
  • Daarnaast heb je pluggen en schroeven nodig om jouw huisnummerbord aan de muur te kunnen bevestigen.
  • Eventueel de afstandhouders die je tijdens het bestellen van jouw naambord aan de bestelling hebt toegevoegd.
  • Als laatste heb je een waterpas nodig om er zeker van te zijn dat het naamplaatje recht hangt. Je wilt namelijk geen scheef naambord naast de deur hebben hangen.

Vergeet uiteraard niet dat je ook het naambord zelf nodig hebt, anders wordt het lastig ophangen.

Voorbeeld van een rond naambord met rvs afstandhouder

Jouw naambord ophangen zonder boren

Het is goed te begrijpen dat je liever geen gaten in de muur boort of spijkers in de wand slaat. Dit betekent gelukkig niet dat een naambord niet meer geschikt voor jou is. Een naamplaat voor bij de voordeur hang je namelijk net zo eenvoudig op zonder te boren.

Een groot voordeel van het ophangen van een naambord zonder boren, is dat jouw naambordje een zogenaamd blind ophangsysteem krijgt. Dit betekent dat het naambordje op de muur is bevestigd zonder dat je ziet hoe dit is gedaan. Je ziet het ophangsysteem namelijk niet. Op deze manier lijkt het alsof jouw bordje op de muur zweeft.

Wil je je naamplaat laten hangen zonder te boren? Dan heb je andere materialen nodig dan bij ophangen met boren. Voor deze variant heb je tenminste de volgende spullen nodig:

  • Je hebt natuurlijk nog steeds het naambordje zelf nodig.
  • Bovendien zijn speciale plakstrips of dubbelzijdig plakband nodig om het naambordje aan de muur te hangen zonder dat je gaatjes in de muur hoeft boren. Zorg ervoor dat de plakstrips stevig genoeg zijn, zodat je naambordje niet van de muur af kan vallen.
  • Een andere optie die je voor het blind ophangen hebt, is het gebruiken van een montagekit of magneten.
  • We raden je ook aan een waterpas te halen om het bord weer recht op te hangen.

Het naambordje voordeur ophangen zonder boren, is eenvoudiger dan een naambord ophangen met boren. De lastigste stap is ervoor zorgen dat jouw huisnummerbord recht en op de goede plek hangt. Onze tip is om het naambord op de plaats naar wens te houden en deze te omlijnen. Nadat je vervolgens de kit of zelfklevende strips aan de achterkant van het naamplaatje hebt bevestigd, kun je deze in één keer op zijn plek hangen.

Voorbeeld van een naambord met foto

In 5 stappen jouw naambordje naast de voordeur

Dus je hebt besloten een naambord met foto met behulp van boren aan de muur te hangen. Dit is een grote beslissing, en niet eentje om lichtzinnig te nemen. Wij helpen je graag door het proces van ophangen met deze stap voor stap gids. Deze gids is geschikt voor zowel een aluminium als een houten naambordje en nog veel meer:

  1. Kies de plaats waar je jouw naamplaatje wilt ophangen. Dit is waarschijnlijk de belangrijkste stap, dus neem de tijd en denk er goed over na. Je zult rekening willen houden met zaken als de hoogte van het naambordje, de afstand van de deur en op welke plek het naambord vanaf de straat het beste zichtbaar is.
  2. Markeer de plek op de muur waar je gaat boren. Dit helpt je om op koers te blijven als je begint te boren. Als je al een bestaand gat in de muur hebt van een vorig naambord, lijn dan je nieuwe bordje uit en hang het op met behulp van de oude spijkergaten. Als je geen bestaande gaten hebt, of als je nieuwe bord groter of zwaarder is dan het oude, dan moet je nieuwe gaten maken. Dit doe je door het bord tegen de muur te houden op de plek waar het naambord uiteindelijk komt te hangen. Markeer dan met een stift op welke plekken de gaten in het naambord zitten. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw naambord op dé perfecte plek kan hangen.
  3. Boor een gat in de muur. We raden je aan om dit in de bakstenen te doen. Bakstenen zijn namelijk steviger dan de voegen. Hierdoor kan een betonnen muur zwaardere dingen houden. Begin langzaam met boren en verhoog je snelheid naarmate je dieper komt.
  4. Is het boorgat groot genoeg? Hang dan de naamplaat op door de schroeven door de naamplaat in de muur te schroeven. Als je voor de rvs afstandhouders hebt gekozen, eindig je het ophangproces met bevestigen van de dop op de afstandhouder.
  5. Leun achterover en bewonder jouw handwerk. Het is je gelukt! Geniet nu van jouw nieuwe, stijlvol opgehangen naamplaatje.

Kortom, er zijn twee manieren om een naamplaatje op te hangen. Je kunt het met of zonder schroeven ophangen. Als je ervoor kiest om hem zonder schroeven op te hangen, kun je bijvoorbeeld plakstrips of magneten gebruiken. Een naamplaat ophangen met schroeven is moeilijker, maar geeft een steviger resultaat.

Welke manier je ook kiest, neem er zeker de tijd voor en hang jouw bord met zorg op. Een mooi en goed opgehangen naambordje is de perfecte finishing touch voor elk huis!

Gerelateerde producten

Andere artikelen

Een vierkant naambord met abstracte look wordt opgehangen
Naambordje voordeur
Thirza

Welke naam op een naambordje?

Een naamplaatje naast de voordeur heeft één erg simpele, maar tegelijk functionele reden. Een naambordje bij de voordeur maakt namelijk aan de hele wereld duidelijk

Artikel lezen »
Drie jongens op canvas op een zandkleurige muur
Canvas
Eva

Wat is canvas?

Een foto op canvas: populaire wanddecoratie Denk je aan wanddecoratie, dan denk je waarschijnlijk direct aan canvas. Canvas is verreweg de populairste wanddecoratie. Je kunt

Artikel lezen »