Wat doe jij met jouw vakantiefoto’s? Dit zijn onze 6 tips!

We kennen allemaal dat gevoel. Je bent nog maar net terug van een geweldige vakantie met vrienden of familie, en de herinneringen beginnen alweer sneller te vervagen dan je zou willen. Je zou willen dat je die herinneringen en dat heerlijke ontspannen gevoel nog wat langer kon vasthouden. Dankzij fotografie kan dat!

Kun jij ook niet op vakantie zonder jouw camera mee te nemen? Dat is helemaal niet gek. Er is namelijk een verband ontdekt tussen fotograferen en het nagenieten door middel van de gemaakt foto’s. Foto’s nemen op vakantie is dus een must. Van mooie selfies tot foto’s van bezienswaardigheden en landschappen. Je wilt het liefst overal een foto van maken, zodat je later nog eens terug kunt denken aan het mooie moment waarop de foto werd genomen. Maar doe je dat ook echt?

Wat doe je met jouw foto’s als jij thuis bent? Laat je ze op jouw telefoon en camera staan? Of plaats je ze in online mappen met een grote kans dat je er vervolgens nooit meer naar kijkt? Dit is echt zonde van de mooie foto’s die jij hebt gemaakt. Er zijn (online) namelijk zoveel dingen die je met vakantiefoto’s kunt doen. Hier zijn onze zes tips:

1. De klassieke wanddecoratie

Een manier om met jouw vakantiefoto’s te pronken en tegelijkertijd een zomerse sfeer in huis te brengen, is door een wanddecoratie van jouw favoriete vakantiefoto te maken. De klassieke wanddecoratie is een foto op canvas, maar denk ook eens aan een vakantiefoto op hout of poster. Ieder product heeft zo een eigen uitstraling. Welk product past goed bij jouw smaak en interieurstijl?

Een extra tip: denk er ook eens aan om jouw wanddecoratie in te lijsten. Zo geef je jouw vakantiefoto een extra luxe uitstraling en kun je hem nog eenvoudiger ophangen.

Een gezinsfoto op het strand hangt boven de bank

2. Maak een eigen vakantiefotoboek

Een fotoboek is waarschijnlijk de meest voorkomende manier waarop mensen hun vakantiefoto’s gebruiken, en met een reden. Er gaat niets boven het doorbladeren van een fysiek album vol herinneringen om alle gevoelens van de voorbije reis terug te brengen. Bovendien kun je het fotoboek aan vrienden en familie laten zien om met hen de vakantie te herbeleven.

Een fotoboek met 4 vakantiefoto’s van een gezin bij de zee

3. Ontwerp een real life Instawall

Wil je wat creatiever worden met jouw vakantiefoto’s? Maak dan een real life Instawall! Dit is een muur in het huis waar je al jouw vakantiefoto’s naast elkaar plakt of hangt. Zo ontstaat er een prachtige fotomuur vol met vakantieherinneringen. Wist jij al dat je jouw vakantiefoto’s in verschillende vormen aan de muur kunt hangen? Gebruik bijvoorbeeld deze hexagons of cirkels om een eigen fotomuur te ontwerpen.

7 hexagons met zomerse foto’s op een blauwe muur

4. Een vakantie die nog lang zal blijven hangen

We kennen ze allemaal: magneten in allerlei vormen en maten die je op de koelkast kunt hangen. Eén van de souvenirs die je op ieder vakantieadres kunt vinden, zijn de magneten in de vorm van bekende bezienswaardigheden. Denk aan de Sagrada Família in Barcelona of de Big Ben in Londen.

Maar wist je al dat je ze ook zelf kunt ontwerpen? Zo kun je jouw eigen fotomagneet met een foto van jouw favoriete vakantieherinnering maken. En elke keer dat je de magneet ziet hangen, komen de herinneringen aan jouw vakantie terug! Bovendien kun je een mooie verzameling magneten maken door van iedere vakantie jouw favoriete foto op een magneet te printen.

4 fotomagneten van een gezin in een zwembad op de koelkast

5. Neem de vakantie mee naar kantoor

Op het moment dat je na jouw vakantie weer aan het werk gaat, is dat prettige vakantiegevoel snel weer voorbij. Heb je een baan waarbij je de hele dag achter een bureau zit? Dan is het leuk om af en toe aan jouw heerlijke vakantie herinnerd te worden. Bijvoorbeeld door elke dag uit een koffiemok met foto van jouw laatste vakantie te drinken of door een muismat op jouw bureau te leggen. Werk je niet de hele dag achter een bureau? Denk er dan eens aan om jouw favoriete vakantieherinnering op een broodtrommel of notitieblok te laten drukken.

Zo kun je tijdens het werk wegdromen en terugdenken aan die ene zonnige dag op het strand of die fraaie stadswandeling die je hebt gemaakt.

een muismat in beige tinten met foto van een cappuccino en 3 macarons

6. Stap vanuit de tuin jouw vakantieadres in

De tuin is een plek waar we in de zomermaanden hopelijk veel tijd door zullen brengen. Het is een heerlijke plek om te ontspannen en van het mooie weer te genieten. Waarom maak je daar geen gebruik van door jouw vakantiefoto’s in de tuin op te hangen? Dit maakt jouw tuin persoonlijker en gezelliger om te zitten. Daarnaast biedt de foto iets om naar te kijken als je heimwee naar jouw reis hebt. Door jouw vakantiefoto op een zogenaamde tuinposter met doorkijk te printen, lijkt het net alsof je zo weer terug in jouw vakantie kunt stappen. De openslaande deur, het raamkozijn of de poort die om jouw foto komt, geeft extra diepte aan jouw decoratie. Kortom, zeker een aanrader!

Een tuinposter doorkijk met foto van Venetië

Dat waren onze zes tips om iets leuks met jouw vakantiefoto’s te doen. Hopelijk heeft dit artikel je kunnen inspireren om binnenkort met een eigen fotoproject te starten. Heb jij nog andere tips of ideeën? Laat vooral weten wat jij met jouw vakantiefoto’s gaat doen!

Gerelateerde producten

Andere artikelen

Een vierkant naambord met abstracte look wordt opgehangen
Naambordje voordeur
Thirza

Welke naam op een naambordje?

Een naamplaatje naast de voordeur heeft één erg simpele, maar tegelijk functionele reden. Een naambordje bij de voordeur maakt namelijk aan de hele wereld duidelijk

Artikel lezen »
Drie jongens op canvas op een zandkleurige muur
Canvas
Eva

Wat is canvas?

Een foto op canvas: populaire wanddecoratie Denk je aan wanddecoratie, dan denk je waarschijnlijk direct aan canvas. Canvas is verreweg de populairste wanddecoratie. Je kunt

Artikel lezen »