Wat is canvas?

Een foto op canvas: populaire wanddecoratie

Denk je aan wanddecoratie, dan denk je waarschijnlijk direct aan canvas. Canvas is verreweg de populairste wanddecoratie. Je kunt er allerlei foto’s op laten drukken, van eigen foto’s tot professionele afbeeldingen. Je kunt een canvas ook overal ophangen: in de woon- of slaapkamer, in de hal, op kantoor of zelfs buiten!

Maar wat is canvas eigenlijk? Dit vragen veel mensen zich wel eens af. In dit blogartikel komen we met het verlossende antwoord.

Een stevig materiaal

Canvas is een weefsel dat bestaat uit linnen en polyester door elkaar. De vezels zijn strak tegen elkaar geweven, waardoor er een stevig doek ontstaat. Dit doek is zwaarder dan een normaal linnen of katoenen doek en van hoge kwaliteit, waardoor het bijna niet kapot te krijgen is. Toch is het materiaal eenvoudig te produceren en daardoor relatief goedkoop.

Canvas wordt al van oudsher gebruikt, bijvoorbeeld voor schildersdoeken van olieverfschilderijen. Tegenwoordig worden ook tenten, zeilen, zonneschermen, tassen en kledingstukken van canvas gemaakt. Het is dus een materiaal dat voor vele toepassingen bruikbaar is. Zo ook voor het afdrukken van een foto.

Zeer geschikt voor het afdrukken van foto’s

Er zijn vele redenen waarom canvas perfect is om afbeeldingen op te drukken. Zo is het een licht materiaal, dat je dus gemakkelijk aan de muur kunt hangen. Het doek gaat lang mee doordat het zo sterk is, maar toch is het heel gemakkelijk op maat te snijden. Dit is heel handig, omdat je zo verschillende formaten foto’s op canvas kunt produceren. Tot slot geeft de vezelstructuur in het canvas een lichte textuur aan je afbeelding, wat zorgt voor een mooi natuurlijk effect.

Bruine hond rennend in de zee op canvas op een bakstenen muur

Handige aanpassingen van ons canvas

Wij produceren alleen canvassen van hoge kwaliteit. Om dit te bewerkstelligen, hebben we een aantal extra eigenschappen aan ons canvas gegeven, die het materiaal nog geschikter maken voor het afdrukken van foto’s.

  • We hebben het canvasdoek gebleekt, zodat het spierwit is. Op deze witte achtergrond kan welke afbeelding dan ook kleurecht afgedrukt worden. Dit houdt in dat de kleuren van de afbeelding precies hetzelfde zijn als op je computer.
  • Op het doek is een waterafstotende coating aangebracht. Hierdoor kun je het doek voorzichtig afnemen met een vochtige doek. Zo houd je je canvas mooi schoon!
  • Een uv-bestendige toplaag kan natuurlijk niet ontbreken. Deze laag zorgt ervoor dat de print jaren achtereen goed blijft en niet in kwaliteit achteruitgaat door blootstelling aan zonlicht.
  • Het doek wordt over een 2 of 4 cm dik houten frame gespannen, zodat de foto mooi strak aan de muur komt te hangen en niet gaat plooien. Dit frame is gemaakt van grenenhout, dat voorzien is van een PEFC-keurmerk. Het hout komt dus uit duurzaam beheerde bossen.
  • De inkt die wij gebruiken is op waterbasis en recyclebaar. Bovendien is hij geurloos, wat wel zo fijn is.
  • Een speciaal ontwikkelde printtechniek, het zeskleurenproces, zorgt ervoor dat er een haarscherpe print in heldere kleuren op het witte doek komt te staan.

Canvas is onze specialiteit

Zoals je in dit blogartikel hebt gelezen, is canvas een prachtig materiaal dat, mede dankzij onze handige aanpassingen, zeer geschikt is voor het afdrukken van foto’s. We hopen dat we je hiermee bruikbare informatie hebben gegeven. Wij van FotoOpCanvas.nl zijn al jaren dé specialisten op het gebied van canvas. Bestel daarom vandaag nog jouw foto op dit prachtige materiaal op onze website!

Gerelateerde producten

Andere artikelen

Een vierkant naambord met abstracte look wordt opgehangen
Naambordje voordeur
Thirza

Welke naam op een naambordje?

Een naamplaatje naast de voordeur heeft één erg simpele, maar tegelijk functionele reden. Een naambordje bij de voordeur maakt namelijk aan de hele wereld duidelijk

Artikel lezen »