Zo stijl je jouw zomertafel met placemats

Iedereen heeft wel eens een placemat gezien. Het zijn die dingen waar je je borden op zet als je aan het eten bent. Maar wat is het eigenlijk? Placemats waren oorspronkelijk lappen stof die werden gebruikt om tafels te beschermen tegen viezigheid. Na verloop van tijd zijn ze geëvolueerd tot de meer gebruikelijke stukken papier, linnen of plastic die we vandaag de dag gebruiken. 

Door alle mogelijkheden en opties die de placemats tegenwoordig bieden, kun je voor iedere gelegenheid een leuke set vinden of ontwerpen. Zo ook voor de aanstaande zomer en hopelijk het mooie weer waar we van mogen genieten.

Een zomerse placemat op tafel

Een placemat is niet alleen een middel om jouw tafel te beschermen tegen morsen. Het kan ook een manier zijn om jouw persoonlijke stijl te laten zien. Een goed gekozen placemat kan zelfs het middelpunt van jouw tafeldecoratie worden. Voeg deze zomer een beetje extra zonneschijn toe aan uw inrichting met een mooie placemat. Of je nu de tafel dekt voor een gezellige barbecue in de achtertuin of een elegant etentje, een zomerse placemat is de perfecte manier om een vleugje seizoensstijl toe te voegen.

De leukste zomerse bedrukking van de placemats is toch wel een foto uit de collectie strand en zee of bloemen.

12 beelden van het strand en de zee om op een placemat te printen

Een placemat voor een zomers etentje

Eén van de beste dingen aan de zomer is de kans om buiten te eten. Of je nu gaat picknicken in het park of gaat barbecueën in de achtertuin, er gaat niets boven genieten van een maaltijd in de warme zon. Maar ook als je buiten eet, is het belangrijk om te onthouden dat je jouw tafel moet beschermen tegen morsen. Een placemat is de perfecte manier om dit te doen.

Tijdens de barbecue

De barbecue is een eeuwenoude traditie in vele culturen. Het is een moment om samen te komen met vrienden en familie om lekker te eten en te drinken, en om te ontspannen in de buitenlucht. Maar er is één ding dat een perfect verzorgde barbecue kan verpesten: een rommelige en vieze tafel na afloop. 

Als er iets vervelend is, is het wel het afruimen en schoonmaken van een vieze tafel na een barbecue. Niemand houdt ervan om een tafel te poetsen die onder de barbecuesaus of ketchup zit. Daarom raden wij aan om tijdens de barbecue een placemat te gebruiken.

Zo houd je jouw tafel schoon en krijgt jouw eetervaring buiten ook een beetje stijl. Natuurlijk zal er ook met het gebruik van placemats nog wel gemorst worden, maar dan vangen deze onderzetters het eten en drinken op. 

Als de maaltijd voorbij is en iedereen zijn buikje rond heeft gegeten, is het tijd om op te ruimen. Dit is het moment waar de placemats hun echte waarde tonen. Een goede placemat beschermt jouw tafel tegen morsen en vlekken, zodat opruimen een fluitje van een cent wordt. Je haalt de placemats van tafel en deze kun je, als dat nodig is, met een vochtige doek schoonvegen, zodat je nog een lange tijd van de zomeravond kunt genieten. Dus als je de volgende keer de grill aanzet, zorg er dan voor dat je enkele placemats bij de hand hebt.

Een gezin poseert het strand

Tijdens een picknick

Een picknick is de perfecte manier om buiten van een maaltijd te genieten. Het geeft je niet alleen wat frisse lucht en vitamine D, maar het geeft je ook de kans om te ontspannen en te genieten van jouw favoriete eten. Bovendien is er iets met eten in de buitenlucht dat het eten gewoon lekkerder laat smaken. Je kunt ouderwets picknicken door op een kleedje op de grond te gaan zitten, of door gebruik te maken van een picknicktafel. Op welke manier jij ook picknickt, je kunt niet zonder placemats.

Een zomerse placemat kun je tijdens het picknicken op een kleed als stabiele bodem gebruiken om jouw borden en glazen op te zetten. De hobbelige ondergrond is geen partij voor een stevige placemat.

Als je aan een tafel picknickt, kun je placemats gebruiken om het oppervlak te beschermen tegen het eventuele morsen van eten en drinken. Dus als je de volgende keer een picknick plant, houd in jouw picknickmand dan zeker een plekje vrij voor een paar placemats!

Andere artikelen

Een vierkant naambord met abstracte look wordt opgehangen
Naambordje voordeur
Thirza

Welke naam op een naambordje?

Een naamplaatje naast de voordeur heeft één erg simpele, maar tegelijk functionele reden. Een naambordje bij de voordeur maakt namelijk aan de hele wereld duidelijk

Artikel lezen »
Drie jongens op canvas op een zandkleurige muur
Canvas
Eva

Wat is canvas?

Een foto op canvas: populaire wanddecoratie Denk je aan wanddecoratie, dan denk je waarschijnlijk direct aan canvas. Canvas is verreweg de populairste wanddecoratie. Je kunt

Artikel lezen »