Canvas ophangen zonder boren

Stel je hebt een leeg plekje aan de muur en je wilt er graag een canvas ophangen met een zelf uitgekozen foto, maar je hebt liever dat er geen gaten in je muur komen. Geen probleem, want je kunt tegenwoordig je canvas ook ophangen met handige plakstrips!

Wat zijn plakstrips? 

Met deze handige plakstrips kun jij je canvas schilderij of foto ophangen aan de muur zonder sporen achter te laten. Het beste van deze plakstrips? Het is makkelijk om te gebruiken! Je hoeft alleen de strips op de muur te hangen en daaraan bevestig je vervolgens je canvas. Zelfs met twee linkerhanden moet dit prima te doen zijn. 

De plakstrips bestaan uit twee delen. Deze hebben beide twee plakkerige kanten waarvan je één kant op het canvas en één kant op de muur plakt. 

Waarom plakstrips?

Waarom deze plakstrips en niet gewoon een gaatje in de muur boren? Wij kunnen ons voorstellen dat je dit denkt, maar er zijn genoeg voordelen aan het halen van een paar handige plakstrips. Zoals al eerder genoemd, is het gebruikersvriendelijk. Zelfs met twee linkerhanden moet je dit prima kunnen gebruiken.

Ook laat je met deze plakstrips, in tegenstelling tot haakjes, geen gaten achter in je muur. Het zou zonde als je uitgekeken bent op je canvas of als je gaat verhuizen dat je dan nog zit met deze lelijke gaten in de muur. Niemand zit hier natuurlijk op te wachten. Daarom zijn deze plakstrips ideaal voor jou. Ze laten geen sporen achter op je muur en zijn erg gebruikersvriendelijk. Met deze plakstrips hang je je lichtere canvassen gemakkelijk op zonder dat iemand daar ooit nog wat van terugziet!

Hoe hang je je canvas op met plakstrips?

Zoals we al zeiden is het ophangen van je canvas met plakstrips erg gemakkelijk. Maar hoe doe je dat nu precies? 

  1. Je begint natuurlijk eerst met het schoonvegen van je canvas voor stof. 
  2. Plak de tweedelige strips aan elkaar. Twee paren plakstrips zouden genoeg moeten zijn.
  3. Plak de plakstrips op het canvasframe. Het werkt het beste om ze niet naast elkaar op het canvas te hangen maar wat ruimte ertussen (boven en onder of links en rechts).
  4. Bevestig het canvas met de plakstrips op de gewenste plek aan de muur. 
  5. Controleer eventueel nog met een waterpas of je canvas recht hangt. 
  6. Geniet nog jaren van je canvas als wanddecoratie aan de muur!

Ook los te bestellen

Ben je enthousiast geworden over deze plakstrips en wil je ze graag voor een canvas dat je al thuis hebt? Gelukkig voor jou kun je deze handige plakstrips ook los halen. Maak je dus geen zorgen, want met deze plakstrips voorkom je sporen aan de muur!

Eigen foto op drieluik van canvas

De juiste plaats voor je canvas

Ook belangrijk bij het ophangen van je canvas is niet alleen hoe je dat doet, maar waar je dat doet. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van je persoonlijke wanddecoratie. 

Hoe geniet ik zo lang mogelijk van mijn canvas?

Door de uv-bestendige afwerking hoef je je niet druk te maken over zonlicht, toch raden we je aan om een plek te kiezen waar jouw foto op canvas niet de hele dag lang in de zon hangt. 

Ook is het beter voor het canvas om hem niet op te hangen in een vochtige kamer. Door het nat worden van je canvas raakt je canvas beschadigt. En kun je er minder lang van genieten. Het wordt sterk afgeraden om je canvas bijvoorbeeld in de badkamer op te hangen als je er zo lang mogelijk van wilt genieten.

Als laatste raden we je nog aan om je canvas niet aan te tasten met rook. Rook is namelijk erg slecht voor het canvas. Je canvas kan erdoor verkleuren. Deze verkleuring door rook valt niet meer schoon te maken. Zorg er dus voor dat je je canvas niet te veel blootstelt aan rook, want jouw foto op canvas wordt op den duur geel. 

Laat andere mensen genieten van jouw wanddecoratie

Je wilt natuurlijk ook dat andere mensen van je persoonlijke wanddecoratie kunnen genieten. Hang hem dus bijvoorbeeld op in de woonkamer of in de hal. Het beste is hem ongeveer op ooghoogte te hangen, zodat mensen direct naar jouw canvas kijken bij het binnenkomen van de kamer. Verder wordt het afgeraden om je canvas naast allemaal andere wanddecoratie te hangen. Hang hem juist op een wat legere muur, zodat hij echt de aandacht trekt van mensen. Tover je muur om in een echte eyecatcher!

Niet op één plek

Met deze plakstrips kun je de positie van je canvas ook na het ophangen nog veranderen. Je kunt het canvas gemakkelijk weer van de muur loshalen om hem vervolgens ergens anders op te hangen. Het kan zijn dat de plakstrips, na een paar keer je wanddecoratie van plek te laten veranderen, niet zo goed meer willen plakken. In dat geval kun je gewoon weer nieuwe plakstrips bestellen! Hiermee kun je genieten van je foto op canvas zoals jij dat wilt. Verplaats je canvas van de woonkamer naar de slaapkamer en weer terug. Met deze plakstrips kun je overal in je huis genieten van jouw persoonlijke foto op canvas.

Na het ophangen van je canvas

Nadat je je canvas hebt opgehangen, kun je er lekker van genieten. Er gaat niets boven het gevoel nadat je je eigen foto op canvas hebt opgehangen. Als je met de bovenstaande tips een goeie plek hebt uitgekozen, kun je nog jarenlang genieten van je persoonlijke wanddecoratie. Verplaats hem naar een ander deel van het huis als je dat wilt, want met deze handige plakstrips kun jij je canvas zo vaak verplaatsen als nodig is. En je laat daarbij geen lelijke gaten in de muur achter!

Gerelateerde producten

Andere artikelen

Een vierkant naambord met abstracte look wordt opgehangen
Naambordje voordeur
Thirza

Welke naam op een naambordje?

Een naamplaatje naast de voordeur heeft één erg simpele, maar tegelijk functionele reden. Een naambordje bij de voordeur maakt namelijk aan de hele wereld duidelijk

Artikel lezen »
Drie jongens op canvas op een zandkleurige muur
Canvas
Eva

Wat is canvas?

Een foto op canvas: populaire wanddecoratie Denk je aan wanddecoratie, dan denk je waarschijnlijk direct aan canvas. Canvas is verreweg de populairste wanddecoratie. Je kunt

Artikel lezen »