Voordelen van een inductiebeschermer

Je hebt vast gezien dat wij heel veel verschillende inductiebeschermers verkopen. Maar wat is eigenlijk het nut van een inductiebeschermer? Waarom zou je er een nemen? In dit blog leggen we dat duidelijk voor je uit en belichten we alle functionele én esthetische voordelen van een inductiebeschermer.

Het beschermen van je inductiekookplaat

Het spreekt voor zich dat de eerste en belangrijkste functie van een inductiebeschermer het beschermen van je inductiekookplaat is. Een kookplaat is gemaakt van glas, en daardoor erg krasgevoelig. Om te voorkomen dat er krassen op komen, kun je de kookplaat afdekken met een inductiebeschermer. Deze beschermt je kookplaat tegelijkertijd ook tegen vuil. Hierdoor blijft jouw kookplaat glanzend schoon en onbeschadigd!

Het kan natuurlijk ook zijn dat je al een lelijke kras op je kookplaat hebt. Een inductiebeschermer voorkomt dan niet alleen meer krassen, maar dekt de huidige kras ook af. Zo ziet je keuken er veel netter uit en zie je die vreselijke kras niet meer!

Behalve je kookplaat beschermen, kan een inductiebeschermer ook je kinderen beschermen. Dit klinkt misschien wat vreemd, maar dat kan echt! Als je kinderen hebt, kunnen die de kookplaat namelijk per ongeluk aanzetten, wat natuurlijk heel gevaarlijk is. Met een inductiebeschermer op je kookplaat kan dit niet gebeuren! Bovendien kunnen je kinderen de kookplaat zo ook niet vuil maken of beschadigen.

Je kunt een inductiebeschermer makkelijk oprollen en meenemen op vakantie. Zo weet je zeker dat je ook daar geen krassen op de kookplaat maakt, en dat je kinderen veilig met hun handen ervan afblijven.

Een groter aanrecht

De tweede en ook een hele belangrijke functie van de inductiebeschermer is het vergroten van je werkvlak. Veel aanrechten zijn niet bepaald groot. Als mensen aan eten aan het klaarmaken zijn, hebben ze vaak de neiging om hun potten en pannen op de kookplaat te zetten. Zo kunnen ze de rest van het aanrecht gebruiken voor het koken zelf. Maar juist dit zorgt vaak voor krassen op de glazen kookplaat, vooral wanneer het materiaal onvoorzichtig wordt neergezet. Dit gaat een inductiebeschermer ook tegen!

Door een inductiebeschermer op je kookplaat te leggen kun je zonder zorgen al je potten, pannen en ander materiaal erop zetten, zonder krassen te veroorzaken. Zo is je aanrecht ineens een stuk groter!

Behalve een groter aanrecht voor het klaarmaken van eten, kun je ook andere, decoratieve dingen op je kookplaat zetten. Denk bijvoorbeeld aan een grote vaas met mooie bloemen erin. Veel keukens zijn niet erg mooi, maar vooral functioneel. Een enkele bos bloemen kan hier al heel veel verandering in brengen!

Mocht je eens eten knoeien op je inductiebeschermer tijdens het klaarmaken van een maaltijd, dan is dit geen enkel probleem. De inductiebeschermer is heel gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Hij blijft hierdoor lang mooi, waardoor je niet snel een nieuwe hoeft te kopen.

Het laatste functionele aspect is de antisliplaag die op de onderkant van het twee millimeter dikke vinyl is aangebracht. Door deze laag kan de inductiebeschermer niet over de kookplaat schuiven. Hierdoor hoef je hem niet altijd recht te leggen. Het vinyl waarvan de beschermer is gemaakt, is erg sterk en duurzaam, en heeft een lange levensduur.

Decoratie voor je keuken

Behalve al deze functionele voordelen, heeft de inductiebeschermer ook een groot esthetisch voordeel. Een inductiekookplaat is immers maar saai, en staat niet bepaald mooi in je keuken. Eigenlijk verpest die grote zwarte plaat je aanrecht alleen maar. Maar dit is opgelost met een inductiebeschermer!

Op een inductiebeschermer kunnen allerlei verschillende foto’s worden gedrukt, die je helemaal zelf kunt uitzoeken. Zo kun je bijvoorbeeld een eigen foto uitzoeken in je galerij, bijvoorbeeld een leuke gezinsfoto. Op deze manier voeg je als het ware een herinnering toe aan je keuken. Je kunt ook een foto uitzoeken in onze collecties, series foto’s met één thema. Ook op internet staan miljarden mooie foto’s waaruit je een afbeelding kunt kiezen. Ten slotte kun je ook nog een design uit ons assortiment templates kiezen, en daar je persoonlijke tekst en foto’s aan toevoegen.

Het grote esthetische voordeel van een inductiebeschermer is dus dat je hem helemaal kunt ontwerpen zoals jij dat wil, naar jouw eigen smaak en stijl. Je keuken wordt met een inductiebeschermer dus niet alleen mooier, maar ook persoonlijker. En vooral: uniek! Niemand heeft precies zo’n inductiebeschermer als jij, en dat maakt het natuurlijk alleen maar leuker!

Alle voordelen op een rijtje

Hier nog even kort alle voordelen van de inductiebeschermer op een rijtje.

De inductiebeschermer:

  • voorkomt vuil en krassen op je kookplaat
  • bedekt krassen die al op je kookplaat zitten
  • zorgt ervoor dat kinderen de kookplaat niet per ongeluk aanzetten, vuil maken of beschadigen
  • vergroot je werkvlak in de keuken
  • zorgt ervoor dat je veilig potten, pannen of decoratie op je kookplaat kunt zetten
  • is gemakkelijk schoon te maken
  • is gemaakt van sterk en duurzaam materiaal met een lange levensduur
  • heeft een antislip laag

En ten slotte: de inductiebeschermer maakt jouw keuken, mooier, persoonlijker en uniek! Kortom: meer dan genoeg voordelen van een inductiebeschermer! Bestel jouw eigen inductiebeschermer hier!

Andere artikelen

Een vierkant naambord met abstracte look wordt opgehangen
Naambordje voordeur
Thirza

Welke naam op een naambordje?

Een naamplaatje naast de voordeur heeft één erg simpele, maar tegelijk functionele reden. Een naambordje bij de voordeur maakt namelijk aan de hele wereld duidelijk

Artikel lezen »
Drie jongens op canvas op een zandkleurige muur
Canvas
Eva

Wat is canvas?

Een foto op canvas: populaire wanddecoratie Denk je aan wanddecoratie, dan denk je waarschijnlijk direct aan canvas. Canvas is verreweg de populairste wanddecoratie. Je kunt

Artikel lezen »