Doe inspiratie op voor jouw naambordje

Tegenwoordig is het een ware trend om jouw eigen unieke naambordje te ontwerpen. Doordat dit zo’n grote trend is geworden, zijn de keuzes voor het ontwerpen van een eigen naambordje voordeur werkelijk eindeloos. Je vindt een naamplaat voor de voordeur op allerlei materialen en in diverse vormen, maten en kleuren. Je kunt zelfs naamplaatjes ontwerpen waarop je favoriete foto staat!

Zie je door alle bomen het bos niet meer en kun je wel wat inspiratie gebruiken om het naambordje voor thuis van jouw dromen te ontwerpen? Wij helpen je graag! Als je een unieke manier zoekt om de namen van je gezinsleden te tonen en de buitenmuur aan te kleden, zijn hier een paar leuke ideeën om je op weg te helpen.

Waarom kies je voor een origineel naambordje bij je voordeur?

Net zoals de verplichte huisnummers zijn naambordjes bij de voordeur bijna niet meer weg te denken. Dit is natuurlijk ook logisch. Een origineel naambordje bij de voordeur maakt de entree van jouw huis net een beetje persoonlijker en gezelliger. Bovendien is het voordeurbordje met namen van de bewoners handig voor postbezorgers of personen die jouw huis zoeken.

De samenstelling van ieder gezin en huis is natuurlijk anders. Daarom is het mogelijk om vanaf nul een eigen naambordje gezin te ontwerpen. Dit betekent dan ook dat jouw eigen huis naambordje er precies uitziet zoals jij wilt!

Eén van de grote voordelen van een origineel voordeurbordje is dat er qua vormgeving eindeloos veel mogelijkheden zijn. Om jou een inzicht te geven in de mogelijkheden en inspiratie op te laten doen, zullen we in dit artikel enkele mogelijkheden benoemen. Wie weet, misschien lees je zo iets wat je nog niet wist. Lees dus snel verder!

Naambord met foto

De meest unieke manier om je eigen naam plaatje te ontwerpen, is door er een eigen foto op aan te brengen. Dat kan bijvoorbeeld een mooie familiefoto zijn of een foto van het huis zelf. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een mooi landschap of een andere fraaie foto die bij je smaak past.

Naast de foto blijft er nog genoeg ruimte over voor andere belangrijke informatie die normaal gesproken op een huisnaambordje staat. Denk hierbij aan het toevoegen van een huisnummer met de namen van de bewoners.

Bij het naambord met foto bepaal je zelf op welke manier je jouw foto terug laat komen. Kies bijvoorbeeld voor een foto als achtergrond als je een rustige afbeelding hebt gekozen. Ook is het mogelijk om één of meerdere foto’s op een gekleurde achtergrond te laten printen.

Persoonlijke toevoegingen aan een naambordje

Naast de persoonlijke foto die je op het huisnummerbord kunt laten printen, heb je ook de mogelijkheid om in de ontwerptool stickers toe te voegen. Heb je een hond of kat als huisdier? Kies dan voor een naambordje naast de voordeur met hond of kies een sticker van een kat op jouw naambordje naast de voordeur! Om het iets subtieler te houden, is ook een naambordje voordeur met hondenpootjes in een witte of zwarte kleur een optie. Hoe leuk is het dat je ook jouw huisdier onderdeel van een naambord uit kunt laten maken?!

Gepersonaliseerd naambordje met twee foto’s

Naambordje in verschillende stijlen

Op onze website vind je een ruim aanbod aan ontwerpen die je als achtergrond voor jouw naambordje voor thuis kunt kiezen. Voor iedere een huis of voordeur in iedere stijl vind je een bordje dat een perfecte aanvulling naast jouw voordeur is.

Naambordje voordeur industrieel

Wil je jouw naambordje een natuurlijke en strakke look meegeven? Dan is één van de industriële naambordjes naast de deur precies wat je nodig hebt! De naamborden in een industriële stijl zijn gemaakt van aluminium dibond, maar hebben een print die er modern uitziet. Bij een naambordje voordeur industrieel kun je denken aan de volgende soorten prints:

  • Een stoer naambord bij de voordeur met een donker gekleurde print van leisteen.
  • Een naambordje voordeur met houten print. Zo’n natuurlijk ogende houten naambord vind je in verschillende kleuren.
  • Een modern naambordje bij de voordeur met een grijze betonlook.
  • Een naambordje dat een roestige uitstraling heeft.

De industriële ontwerpen van een naam plaatje kunnen ook als landelijk naambord voordeur worden omschreven door de natuurlijke printjes die je kunt kiezen. Maar bij landelijke naambordjes kun je ook denken aan een botanische print die je op de achtergrond kunt zetten. Laat de mooiste planten en bloemen op de achtergrond van jouw originele bordje printen!

Klassiek naambordje aan huis

Bovendien kun je ook kiezen voor een meer klassieke uitvoering van je eigen naambordje. Bij deze optie moet je denken aan een emaille look en klassiek ogend lettertype. Meer informatie vind je in dit artikel (Naambordjes die passen bij een klassieke stijl). Het belangrijkste is echter dat het voordeurbordje goed past bij de stijl van je woning. Als je bijvoorbeeld in een charmante woonboerderij woont, zou het vreemd zijn om een modern bord naast de voordeur op te hangen.

Organische naamborden in verschillende stijlen

Van deze materialen kun je een naambordje maken

Je kunt een zwart naambordje bestellen op twee heel verschillende materiaalsoorten. Zoals hierboven al is benoemd, kun je kiezen voor aluminium naamplaatjes. Aluminium dibond heeft van zichzelf een ruwe look en is weerbestendig gemaakt. Dit maakt het materiaal daarom geschikt voor binnen en buitentoepassingen. De zwarte naamborden kunnen jarenlang buiten blijven hangen!

Naast aluminium borden behoort ook een naambordje van plexiglas tot de mogelijkheden. Met dit type bord geef je je voordeur een extra luxe uitstraling. Het plexiglas materiaal staat natuurlijk bekend om het feit dat het zonlicht mooi door jouw bordje kan schijnen.

Het is echter ook mogelijk om een blockout op de achterkant aan te laten aanbrengen, zodat het licht niet meer door jouw bordje schijnt. Wel behoudt dit naambord van wit plexiglas dan zijn luxe uitstraling.

Je kunt beide soorten plexiglas naamborden in verschillende formaten en diktes bestellen.

Zo hang je jouw naambordje voordeur aan huis

Als je denkt dat de mogelijkheden voor het personaliseren van jouw naambord hier stoppen, dan heb je het mis. Ook voor het ophangen van een naambordje is er een gevarieerd aanbod. Om je van de verschillende soorten bevestiging op de hoogte te brengen, zullen we de opties van minst tot meest uitgebreid voor je op een rijtje zetten:

  • Een naambordje zonder boorgaten. Als je voor deze optie kiest, zul je zelf een manier van ophangen moeten bedenken. Dit zou je bijvoorbeeld met een magneten kunnen doen.
  • Gaten met een diameter van 6 millimeter in jouw bordje. Wij maken bij deze optie boorgaten die de perfecte grootte hebben en op de perfecte plaats zijn gemaakt.
  • Zwarte of rvs afstandhouders. Het naamplaatje wordt met boorgaten en afstandhouders bij jou thuis geleverd, waarna het ophangen appeltje-eitje is!

Dit zijn een groot aantal van de mogelijkheden die je hebt bij het ontwerpen van een naambordje voordeur. Hopelijk heb je op deze manier inspiratie op kunnen doen om binnenkort van jouw voordeur met naambord te kunnen genieten! Neem ook vooral contact op met onze klantenservice als er nog onduidelijkheden zijn. 

Dus kies je voor een naambordje voordeur zonder huisnummer, met foto of totaal iets anders? Maak snel jouw keuzes!

Gerelateerde producten

Andere artikelen

Een vierkant naambord met abstracte look wordt opgehangen
Naambordje voordeur
Thirza

Welke naam op een naambordje?

Een naamplaatje naast de voordeur heeft één erg simpele, maar tegelijk functionele reden. Een naambordje bij de voordeur maakt namelijk aan de hele wereld duidelijk

Artikel lezen »
Drie jongens op canvas op een zandkleurige muur
Canvas
Eva

Wat is canvas?

Een foto op canvas: populaire wanddecoratie Denk je aan wanddecoratie, dan denk je waarschijnlijk direct aan canvas. Canvas is verreweg de populairste wanddecoratie. Je kunt

Artikel lezen »