Eén kras op je inductie kookplaat leidt tot een make-over

Het zal je maar gebeuren: je bent sinds kort overgestapt van koken op een gasfornuis naar inductie koken, omdat dit een groot aantal voordelen met zich mee zou brengen. Daarom heb je net een gloednieuwe inductieplaat in jouw keuken laten installeren, maar nu zit er alweer een kras op jouw inductieplaat. Dit is toch zonde? Gelukkig zijn krassen en andere soort beschadigingen van jouw inductie kookplaat eenvoudig te voorkomen.

Hoe je dit doet en wat je hier voor nodig hebt, zullen we in dit artikel haarfijn uitleggen. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: het heeft te maken met een product dat zowel jouw kookplaat beschermt als voor een ware make-over in jouw keuken zorgt! Heb je al een idee over welk product we het hebben? Lees snel verder om erachter te komen of je gelijk hebt!

De voordelen van koken op een inductieplaat

Tegenwoordig vinden we het steeds belangrijker om milieuvriendelijk te leven. Eén van de manieren waarop dit dan ook massaal wordt gedaan, is door over te stappen van koken op gas naar elektrisch koken. 

Om precies te zijn bedoelen we dan koken op een inductieplaat. Koken op een keramische kookplaat is namelijk veel energiezuiniger dan koken op een gasfornuis. Inductie koken kost gemiddeld slechts 175 kWh per jaar! Maar dat is niet het enige voordeel van koken op inductie. Het is bijvoorbeeld ook een stuk veiliger om op een inductiekookplaat te koken. Doordat je op een elektromagnetisch veld kookt, is er tijdens het koken geen open vlam. Ook koelt het oppervlak van een inductiekookplaat na gebruik snel af.

Bovendien zorgt koken op inductie voor een strakkere en moderne look in jouw keuken. Een zwarte inductieplaat wordt namelijk in jouw aanrechtblad gemonteerd. In tegenstelling tot een gasfornuis steekt een inductiekookplaat bijna niet boven jouw aanrecht uit. Hoe fijn is dat! Dit is slechts een kleine greep uit de vele voordelen die inductie koken met zich meebrengt. 

Voor meer uitleg over overstappen van een gasfornuis raden we je aan dit artikel (De benodigdheden voor het overstappen…) te lezen. Hier lees je bijvoorbeeld ook meer over het feit dat je een speciaal stopcontact moet gebruiken en in de meterkast een nieuwe groep nodig hebt. 

Daarnaast is het handig om te weten dat niet alle nieuwe pannen geschikt zijn voor inductie koken. Dit is het artikel voor informatie over wat geschikte pannen voor inductie koken zijn.

Koken op inductie levert echter niet alleen maar voordelen op. De toplaag van de meeste inductieplaten is gemaakt van zwart hittebestendig, glazen materiaal. Dit materiaal draagt bij aan de moderne look, maar is tegelijkertijd ook een nadeel van inductie kookplaten. Het glazen materiaal is namelijk erg krasgevoelig. 

Als je snel iets uit jouw handen kwijt wilt, is het erg verleidelijk om deze op de inductieplaat te zetten. Een drinkbeker of de bodem van de pan die per ongeluk over de plaat wordt geschoven kan echter al tot krassen leiden. Een kras op je inductiekookplaat is niet alleen lelijk, maar kan ook duur zijn om te repareren. Met andere woorden, je wilt krassen op je inductiekookplaat voorkomen!

Vrouw met kind op een inductie beschermer

Voorkom schade aan je inductiekookplaat met een inductie beschermer

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om niet over te stappen op een inductiekookplaat, maar dat zou zonde zijn gezien alle voordelen die hij biedt. Gelukkig is er een oplossing waarmee je voor een inductiekookplaat kunt kiezen zonder je zorgen te hoeven maken over krassen, namelijk: de inductiebeschermer. Waar het verwijderen van krassen uit een inductieplaat erg prijzig is, vallen de kosten van het kopen van een inductie beschermer in het niet!

Wat is een inductie beschermer?

Een inductieplaat beschermer is een dunne plaat van vinyl die je op jouw inductieplaat legt op het moment dat je hem niet gebruikt. Op deze manier vangt een beschermplaat voor een inductie kookplaat vuil en stof op, en voorkomt het eventuele beschadigingen. Bovendien is een kookplaat beschermer gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Je veegt het vuil gewoon weg en de beschermer ziet er weer zo goed als nieuw uit!

Een bijkomend voordeel is dat de inductie beschermer ook voor extra ruimte op jouw aanrecht zorgt. Dit komt omdat je alle pannen en andere dingen op de beschermer kunt zetten, zodat je nog genoeg ruimte op het aanrecht hebt om andere dingen te doen.

Zoals je ziet, biedt een inductie beschermer veel voordelen. Maar wist je al dat je in een aantal stappen een eigen, op maat gemaakte, beschermer kunt ontwerpen en bestellen? Op deze manier zul je thuis een beschermer ontvangen die voldoet aan jouw wensen, smaak en interieurstijl. Zo kun je al goedkoop voor een ware make-over in jouw keuken zorgen en heb je geen hulp nodig voor het gebruik!

Vier voorbeelden van personaliseerbare inductie beschermers

Een ware metamorfose door inductie beschermers

Of je nu een kleurrijk, zwart-wit, modern, landelijk of stoer ingerichte keuken hebt, op onze website ben je op het juiste webadres als je op zoek bent naar een beschermer die hierbij aansluit of juist mee contrasteert! Hoe gek je het ook kunt bedenken, je ontwerpt het simpel en snel in onze handige ontwerptool. De kookplaten kun je in verschillende formaten, tot groter dan 90 cm breed, bestellen. 

Om je een klein voorproefje van de mogelijkheden te geven, hebben we enkele voorbeelden op een rijtje gezet:

  • Een gepersonaliseerde inductie beschermer met de quote ‘Deze keuken is van:..’ in een moderne keuken.
  • Een inductiebeschermer met een bloemen- of dierenprint in een landelijke keuken.
  • Een inductie beschermer met een eigen foto als opdruk. Persoonlijker kun je een inductie kookplaat beschermer niet krijgen!
  • Een toepasselijke afdruk van kruiden, dranken als koffie en wijn of fruit om jouw beschermer helemaal in het thema van de keuken te houden.

Deze vier voorbeelden zijn slechts een kleine greep uit de eindeloze mogelijkheden. Zo heb je ook nog een ruime keuze uit beelden in onze inductie beschermer collecties. Het is zeker de moeite waard om eens op onze website rond te neuzen. Dat is namelijk de enige manier om erachter te komen wat voor soort inductie beschermer je het meest aanspreekt!

Het fijne aan de inductie matjes is dat ze door hun unieke uiterlijk altijd in het oog zullen springen. Omdat ze zo opvallen, heb je jouw keuken met slechts één kleine aanpassing een echte metamorfose gegeven. Ben je al tijden op zoek naar een manier om bijvoorbeeld meer kleur in jouw keuken te brengen, maar wist je hier nooit een goede oplossing voor te vinden? Dan kun je jouw zoektocht nu staken, want een kleurrijke inductie beschermer is dé oplossing!

Je kunt de inductiematten ook gebruiken om een bepaalde sfeer in je keuken te scheppen. Wil je de keuken bijvoorbeeld een luxueuzere uitstraling geven? Dan kun je een inductiebeschermer bestellen met een gouden of glanzende opdruk. Maar het is ook mogelijk om je keuken er gezelliger uit te laten zien door te kiezen voor een kookplaatbeschermer met een rustieke opdruk.

Heb je al een kras op de inductiekookplaat of ben je alvast op zoek naar manieren om krassen in de toekomst te voorkomen? Dan weet je nu dat een inductiebeschermer de oplossing is! Je voorkomt er niet alleen krassen mee, maar je kunt er ook jouw keuken een echte make-over mee geven. Je kunt de beschermer zelf ontwerpen en een print kiezen die bij je keukenstijl past.

Vergeet ook zeker niet om andere personen te vertellen over de voordelen van een inductie beschermer. Zorg echter eerst voor een make-over van jouw keuken door zelf een beschermer te ontwerpen!

Andere artikelen

Een vierkant naambord met abstracte look wordt opgehangen
Naambordje voordeur
Thirza

Welke naam op een naambordje?

Een naamplaatje naast de voordeur heeft één erg simpele, maar tegelijk functionele reden. Een naambordje bij de voordeur maakt namelijk aan de hele wereld duidelijk

Artikel lezen »
Drie jongens op canvas op een zandkleurige muur
Canvas
Eva

Wat is canvas?

Een foto op canvas: populaire wanddecoratie Denk je aan wanddecoratie, dan denk je waarschijnlijk direct aan canvas. Canvas is verreweg de populairste wanddecoratie. Je kunt

Artikel lezen »