Hoe ontwerp je je mooiste canvasdoek?

Als je een persoonlijke wanddecoratie dat echt uniek is wilt, dan is het ontwerpen van een eigen foto decoratie precies waar je voor moet kiezen. Eén van de meeste gekozen vormen van een wanddecoratie met foto is een eigen foto op canvas. Maar hoe doe je dat? En wat zijn de mogelijkheden? Gelukkig is het niet zo moeilijk als het lijkt. Met de handige ontwerptool kan iedereen een mooie canvas foto maken. Het leukste van alles is dat het ontwerpen van een canvas foto tot een wanddecoratie leidt die zo uniek is dat er geen andere persoon ter wereld dezelfde decoratie heeft. Wil je weten hoe je je mooiste foto op canvas kunt ontwerpen? Lees dan dit stappenplan zeker door. Zo kom je erachter dat een canvas doek ontwerpen niet alleen eenvoudig, maar ook erg leuk is!

Welke foto wil je op canvas laten afdrukken?

De eerste en tegelijkertijd belangrijkste stap bij het ontwerpen van je eigen foto op canvas is natuurlijk kiezen welke foto je op canvas wilt laten afdrukken. Wil je een foto van je familie, je vrienden of misschien een mooi landschap? Het is helemaal aan jou wat voor foto je voor je persoonlijke canvas decoratie gebruikt.

Het kiezen van de foto die je wilt gebruiken, is erg belangrijk, omdat het de hele uitstraling van jouw decoratie bepaalt. Neem daarom de tijd om na te denken over welke foto je wilt gebruiken.

Jouw eigen foto op canvas

Door te kiezen voor een canvas design met een eigen foto krijg je gegarandeerd een unieke decoratie. Niemand anders heeft namelijk dezelfde foto die jij hebt. Welke foto zou je graag aan je muur zien hangen? Een aantal canvas foto’s die altijd leuk worden, zijn:

  • Een gezinsfoto die tijdens een recente fotoshoot is gemaakt.
  • Een vakantiefoto met een prachtig uitzicht op het strand of de stad waar je op bezoek bent geweest.
  • Een foto van de (klein)kinderen of andere familieleden. Het leuke aan een foto van jouw kinderen op canvas laten printen, is dat je het doek ook cadeau kunt doen aan opa’s en oma’s.
  • Een mooie portretfoto van jezelf en jouw geliefde.
  • Een landschapsfoto die je tijdens een natuurwandeling hebt gemaakt.

Een collectiebeeld op canvas

Niet iedereen heeft een professionele camera of vindt het leuk om veel foto’s te maken. Bovendien is het niet altijd mogelijk om zelf een schitterende foto van een wild dier of skyline van jouw favoriete stad te maken. Om het voor iedereen mogelijk te maken om een eigen canvasdoek te pimpen, hebben we op onze website de <a href=/canvas>canvas collecties</a> in het leven geroepen. Deze collecties bevatten beelden van allerlei onderwerpen die je op canvas kunt laten printen!

Jouw collage op canvas

Het is ook mogelijk om meerdere foto’s voor een decoratie te gebruiken. Een leuke manier om je eigen canvas te ontwerpen, is door jouw fotocollage op canvas te maken van verschillende foto’s. Met meerdere foto’s op een canvasdoek bespaar je jezelf veel keuzestress bij het kiezen van de perfecte foto.
Nadat je de geschikte foto hebt geüpload, is het mogelijk om een tekst aan de foto toe te voegen. Wens de ontvanger van deze mooiste canvas doek bijvoorbeeld een fijne verjaardag of plaats ‘I love you’ op een foto van jezelf en jouw partner.

Twee gepersonaliseerde canvasdoeken met botanisch thema

Bepaal het gewenste formaat en framedikte

Nu je de keuze voor de foto hebt kunnen maken, is het tijd om het gewenste formaat en de framedikte te kiezen. Wil je een grote foto op canvas of heb je liever een kleinere versie? Hoe groter de canvasdecoratie, hoe meer jouw canvas aan de muur op zal vallen.

Denk goed na over het formaat dat je aan de muur wilt hangen. Een te grote afbeelding op canvas kan al snel overweldigend overkomen. Een kleine afbeelding op canvas loopt het risico verloren te gaan op de muur. Het is dan ook een aanrader om eerst te bedenken op welke muur je jouw foto op canvas wilt hangen en hoe veel ruimte je op deze wand hebt.

Naast het formaat is het ook belangrijk om de juiste framedikte te kiezen. Jouw canvasdoek wordt op een houten frame van 2 of 4 centimeter dik gespannen. Een frame van 2 centimeter wordt het meest gekozen, omdat deze eenvoudiger aan de muur gehangen kunnen worden. Als je jouw canvas decoratie een robuuste uitstraling wilt geven, is het frame van 4 centimeter de juiste keuze.

De extra opties bij het canvas doek ontwerpen

Zodra je de foto hebt geüpload en de afmetingen en framedikte hebt bepaald, is het tijd om eventuele extra opties voor jouw canvas afdruk te bestellen. Deze opties zijn niet verplicht, maar maken jouw mooiste canvas doeken nog net iets persoonlijker.

Hoe hang ik een canvasdoek op?

Tijdens het foto op canvasdoek laten maken, is het verstandig om alvast na te denken over hoe je een canvasdoek wilt ophangen. Je kunt dit doen met één van de ophangsystemen die aan de canvasbestelling toegevoegd kunnen worden:

  • Een zaagtand met plug zodat je jouw foto met behulp van een boormachine aan de muur hangt.
  • Zelfklevende 3M plakstrips. Met deze strips kun je jouw canvasdoek ophangen zonder boren! Omdat je niet hoeft te boren en dus geen gaten in de muur krijgt, kun je deze canvas decoratie eenvoudig van de muur afhalen en verplaatsen. 

Lijst jouw canvas kunstwerk in

Wist je al dat jouw foto afdrukken op canvas ook besteld kunnen worden met een professioneel ogende baklijst? Zo geef je je canvas kunstwerk een extra luxueuze uitstraling! De lijst met een houten structuur wordt op maat gemaakt, zodat je jouw canvas doek eenvoudig in kunt lijsten.

Een gezinsfoto op canvas in blanke baklijst aan de muur

Kwaliteitscontrole en fotobewerkingen

De allerlaatste keuzes die je tijdens het canvas ontwerpen zult doorlopen, zijn die van de kwaliteitscontrole en fotobewerkingen. De kwaliteitscontrole van jouw canvas met foto is erg handig om aan te vinken als je niet zeker weet of jouw foto de juiste hoge kwaliteit heeft. Het zou zonde zijn als je een afbeelding op canvas laat afdrukken die door de te slechte kwaliteit niet scherp wordt!

Andere fotobewerkingen die je kunt kiezen, zijn het toepassen van een kleurenfilter op jouw foto. Zo kun je een canvas maken met foto in het zwart-wit of sepia. Ook bepaal je tijdens het afbeelding op canvas drukken hoe de rand van jouw canvas doek eruit komt te zien.

Als je al deze keuzes hebt gemaakt, is het tijd om je foto nog een keer te controleren. Ga je akkoord met het resultaat van jouw canvas design? Dan kun je jouw canvas foto bestellen. Tijdens het ontwerpen van een canvas decoratie kun je jouw creativiteit de vrije loop laten gaan om tot een uniek resultaat te komen. Heb je ondanks dit stappenplan nog vragen over of hulp nodig bij het ontwerpen van een canvas doek? Schroom niet en neem dan contact op met onze klantenservice.

Nu je weet hoe je een canvas doek kunt laten drukken, is het tijd om jouw favoriete foto te kiezen!

Gerelateerde producten

Andere artikelen

Een vierkant naambord met abstracte look wordt opgehangen
Naambordje voordeur
Thirza

Welke naam op een naambordje?

Een naamplaatje naast de voordeur heeft één erg simpele, maar tegelijk functionele reden. Een naambordje bij de voordeur maakt namelijk aan de hele wereld duidelijk

Artikel lezen »
Drie jongens op canvas op een zandkleurige muur
Canvas
Eva

Wat is canvas?

Een foto op canvas: populaire wanddecoratie Denk je aan wanddecoratie, dan denk je waarschijnlijk direct aan canvas. Canvas is verreweg de populairste wanddecoratie. Je kunt

Artikel lezen »