• Een fotocadeau voor ieder budget!
 • Nu tot 40% korting

Een moment geduld aub..

Muurovaal

Maak hieronder een keuze uit een muurovaal met een collectie beeld of een eigen foto.

Muurovaal wanddecoratie bestellen

Je kent het misschien wel, vaak is het lastig om iets te vinden om aan die ene kale muur in huis te hangen. Fotocadeau.nl heeft de perfecte oplossing voor jou, een muurovaal. Je hebt vast nog niet gedacht aan een unieke, moderne en personaliseerbare ovale wanddecoratie. Onze wandovaal is echt perfect voor iemand die iets nieuws en verfrissends in huis wil brengen!

Een ovaal schilderij is vaak niet het eerste waar iemand aan denkt als het gaat om muurdecoraties. Toch is een ovaal schilderij bijvoorbeeld ook leuk om cadeau te doen aan iemand die misschien nog helemaal geen ovale muurdecoratie heeft, of er juist een grote fan van is.

Heb je interesse in onze wanddecoratie die ovaal is? Bestel dan nu onze muurdecoratie ovaal op Fotocadeau.nl of bekijk onze muurovaal collecties!

Wat is een muurovaal?

Een muurovaal is een solide ovaalvormige versie van je foto, die besteld kan worden in verschillende formaten en materialen. Je kunt een wandovaal bijvoorbeeld gebruiken om een belangrijke herinnering op een visuele manier weer te geven en in je huis te hangen. Dus elke keer dat je naar de muur kijkt denk je weer terug aan die ene mooie tijd. Een ovale wanddecoratie is ook erg leuk om cadeau te doen voor heel veel verschillende gelegenheden.

Waarom een muurovaal?

Je zou je kunnen afvragen, waarom een ovaal schilderij en niet gewoon een poster of foto? Er zijn een paar redenen waarom je beter voor een ovale muurdecoratie kan gaan. De traditionele vierkante vorm is al wat ouder, daartegenover staat een moderne en hippe ovaal vormige wanddecoratie.

Ook is ovaal als vorm voor een muurdecoratie heel natuurlijk vergeleken met veel andere vormen. Omdat het wat natuurlijks met zich mee brengt, staat het heel mooi om ovaal vormige foto’s te hebben van bijvoorbeeld mensen of dieren. Het natuurlijke brengt meer leven in wat je ook als foto hebt.

Daarnaast kan de ovale vorm een mooi contrast creëren met andere voorwerpen in je huis, waardoor het allemaal veel persoonlijker en creatiever lijkt, en dat is het dan ook!

Buiten dat een muurovaal leuk is om voor jezelf te kopen, kan het ook een erg leuk cadeau zijn. Stel dat er binnen je familie of in je vriendenkring en baby geboren is, kan het bijvoorbeeld leuk zijn om een foto daarvan met wat tekst op een ovaal schilderij te laten printen als kraamcadeau. Er zijn oneindig veel mogelijkheden!

Je zult je misschien wel afvragen hoe dat een muurovaal opgehangen kan worden. Bij Fotocadeau.nl hebben we meerdere opties.

Wil je niet in de muur boren? Geen probleem! Wil of kun je dat wel? Ook geen probleem! Dit zijn de mogelijkheden:

Onze plakhaak is het eenvoudigste, en je hoeft er geen gat voor in de muur te boren! Ook is het zo dat er geen ophangsysteem zichtbaar is, waardoor het muurovaal er heel mooi minimalistisch uitziet. Voor onze tweede optie maak je gebruik van afstandhouders die aan de voorkant van je muurovaal te zien zijn. Daarom word je wandovaal geleverd met gaten erin.

De laatste optie maakt ook gebruik van afstandhouders. Het verschil zit hem in het feit dat de afstandhouders hier netjes om het frame heen zitten en niet duidelijk van de voorkant zichtbaar zijn. De laatste twee opties, met afstandhouders, zorgen voor wat lege ruimte tussen je muurovaal en muur. Dat zorgt voor een moderne uitstraling! Denk goed na bij het uitkiezen van de ophangsystemen, kies bijvoorbeeld niet voor de afstandhouders als je iets minimalistisch wil.

De verschillende vormen

Ons muurovaal word alleen geleverd als een ovaal, zoals de naam natuurlijk ook al aangeeft. De ovale vorm zorgt voor een hippe en moderne uitstraling, maar is tegelijkertijd ook heel natuurlijk.

De verschillende formaten

De ovale schilderijen worden geleverd in negen verschillende formaten, dus er is keuze genoeg! De formaten zijn als volgt:

 • 20x30cm
 • 30x45cm
 • 40x60cm
 • 50x75cm
 • 60x90cm
 • 70x105cm
 • 80x120cm
 • 90x135cm
 • 100x150cm

Of je nou een klein ovaal met foto op je muur wil, of juist iets grootst dat veel aandacht trekt. Het is allemaal mogelijk! Het is vaak wel handig om voor de aankoop de plek waar je het muurovaal wil hangen eventjes af te meten. Je kan ook op een creatieve manier gebruik maken van de verschillende groottes, door bijvoorbeeld een paar muurovalen van verschillende groottes naast elkaar te hangen.

Muurovaal ontwerpen

Ben je klaar om je eerste eigen muurovaal te ontwerpen? Dan zijn er een paar simpele stappen om dat te doen. Je hoeft geen creatief talent te zijn om iets te ontwerpen, dus probeer het maar eens! Voor een muurovaal met eigen foto werkt dit als volgt:

Je begint als eerste met het aller belangrijkste, de foto! Die kan je eenvoudig binnen twee klikken uploaden. Vervolgens kan je meteen de oriëntatie en positie van de foto wijzigen, precies zoals het het beste past.

Daarnaast kan je ook meteen het materiaal uitzoeken (aluminium, kunststof of plexiglas). Recht daaronder kun je kiezen uit negen groottes, tussen 20x30cm en 100x150cm.

In de tweede stap krijg je de optie om voor de ovale foto aan de muur een ophangsysteem te bestellen. Daarna krijg je direct de mogelijkheid om een professionele foto controle te selecteren. Je zou je af kunnen vragen wat dat precies inhoud.

Tijdens een professionele foto controle beoordelen we jouw foto op kleur, scherpte, kwaliteit en het aantal pixels. Zo kun je er zeker van zijn dat je foto er perfect uitziet op het door jou gekozen formaat. Daarna is er ook nog de optie om jouw ovale foto op muur te bewerken door middel van foto filters. Daarvan zijn er twee:

 • Zwart-wit
 • Sepia (donkere bruingrijze kleuren)

Ben je er geen fan van? Sla deze stap dan over.

In de laatste stap kan jij je ontwerp controleren. Je gepersonaliseerde ovale foto word namelijk op een nette muur in een woonkamer gepresenteerd. Daardoor kun je meteen zien of je eigen ontwerp goed past, of dat er nog veranderingen moeten worden gemaakt.

Ben je helemaal tevreden met je ontwerp? Bestel dan nu je ovaal voor op de muur op Fotocadeau.nl!