• Een fotocadeau voor ieder budget!
 • Nu tot 40% korting

Een moment geduld aub..

Placemats

Maak hier beneden een keuze uit één van onze mooie placemats: kies voor een placemat met foto of placemats met onze collectiebeelden! Bij de collectiebeelden heb je een keuze uit 1000 verschillende beelden, onderverdeeld in 22 collecties. Vind je collecties net als ons prachtig maar zoek je toch iets persoonlijks? Ga dan voor een placemat met foto!

Ben je op zoek naar leuke placemats om jouw tafel schoon te houden en je eethoek te voorzien van een stukje vrolijkheid, positiviteit of persoonlijkheid? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op Fotocadeau.nl heb je de keuze uit placemats met eigen foto of een placemat met één van onze vele collectiebeelden!

Deze hebben we met zorg voor jou uitgezocht, om jouw eethoek te voorzien van de mooiste onderleggers. In deze collecties heb je de keuze uit een rijk scala aan kleuren, zoals een zwarte placemat of groene placemat, zodat er altijd een collectiebeeld is dat bij de rest van je eethoek past!

Zwarte placemats zijn sowieso een aanrader, omdat die vaak in elke keuken passen. Onze placemats zijn gemaakt van kunststof (vinyl) zodat ze lang mee gaan! Deze plastic placemats zijn bovendien placemats die afwasbaar zijn en uiteraard ook te gebruiken als bureau placemat.

Wat is een placemat?

Een placemat is een plaat die je tafel beschermt tegen viezigheid en beschadigingen. Deze platen kunnen hard of flexibel zijn. In dit geval hebben wij gekozen voor flexibele placemats, om ze handzaam en makkelijker opbergbaar te houden, in tegenstelling tot harde placemats, die je niet makkelijk kunt opbergen. Een placemat van Fotocadeau.nl is daarbij bovendien voorzien van een mooie print, zodat je niet alleen voor functionaliteit hoeft te gaan, maar ook voor looks!

Naast de keuze uit harde of flexibele placemats heb je normaliter ook de keuze uit wegwerp placemats of placemats die afwasbaar zijn, en dus vaker te gebruiken zijn. Het voordeel van afwasbare placemats is dus dat ze vaker te gebruiken zijn: dit zorgt ervoor dat je maar één keer placemats hoeft te kopen. Wel zo handig en wel zo voordelig!

Onderlegger met foto

Een leuke bijkomstigheid van placemats die vaker te gebruiken zijn, is het feit dat ze te personaliseren zijn! Kies voor een leuke foto, eventueel met bijschrift, om jouw placemat helemaal te personaliseren. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende formaten en verschillende vormen. Dit zorgt ervoor dat je je placemat tot in de puntjes kunt personaliseren en dat je ze helemaal naar wens en op maat kunt afstelllen!

Kies bijvoorbeeld voor een ronde placemat met foto, wat zachter is voor het oog, of kies voor een strakke en stijlvolle rechthoekige placemat. Het ontwerp ligt volledig bij jou: laat je creativiteit de ronde gaan met een placemat met foto!

Door het persoonlijke karakter van een placemat met foto zijn ze ook uitstekend te gebruiken als fotocadeau! Geef bijvoorbeeld met vaderdag of moederdag een placemat cadeau of op een verjaardag: kies voor een leuke foto van de jarige of van jullie twee samen. Door de persoonlijkheid van dit cadeau kun je de plank bijna niet mis slaan!

Ook is dit leuk om te doen bij de aankoop van een nieuw huis, nieuwe tafel of nieuwe keuken. Door te kiezen voor een complementaire afdruk, dus één van onze vinyl placemats voorzien van een afbeelding die past bij het interieur van de ontvanger! Je kunt er echter ook voor kiezen om een placemats te kopen met een contrasterende opdruk: hierdoor vallen de placemats des te meer op en maak je het echt tot een uniek cadeau!

Onze collecties

Heb je echter geen inspiratie voor een placemat met eigen foto of ben je gewoon niet zo creatief? Dan kun je het probleem van een vieze en beschadigde tafel ook oplossen met een placemat met één van onze vele collectiebeelden! Dit zijn net als een placemat met foto placemats gemaakt van kunststof (vinyl) en hebben hierdoor een kwaliteit waar je u tegen zegt.

Bovendien kun je kiezen voor één van onze mooie en scherpe beelden waardoor je placemat nog meer kwaliteit uitstraalt; je hebt hierbij de keuze uit verschillende collecties met veel verschillende beelden waardoor er altijd wel een placemat is die aan jouw wensen voldoet!

Door de grote verscheidenheid aan beelden heb je de keuze uit veel verschillende kleuren, waardoor er altijd wel één is die perfect met jouw keuken of eethoek matcht. Kies bijvoorbeeld voor zwarte placemats: een placemat die zwart is past bijna in elk interieur! Hierdoor zijn deze mooie placemats ook ideaal om cadeau te doen.

Wil je toch meer kleur en vrolijkheid in jouw eethoek? Dan kun je ook kiezen voor een placemat die groen is! Groen is één van de vrolijkste kleuren die er is en voor ons als mensen heel vertrouwd overkomt: hij doet ons denken aan de natuur.

Hoewel het plastic placemats zijn, kun je er dus voor kiezen om er natuurlijke placemats van te maken door de opdruk. Daarbij zorgt groen er ook voor dat je je productiviteit verhoogt: een groene placemat is dus ideaal te gebruiken als bureau placemat! Een placemat voor op je bureau zorgt bovendien voor meer comfort tijdens het werken. Als je op zoek bent naar placemats voor op het werk, dan is ons advies om voor groene placemats te gaan.

Door de scherpe print en het gebruik van hoogwaardige materialen om jouw placemat te voorzien van de hoogste kwaliteit, veranderen kunststof placemats binnen een mum van tijd in luxe placemats, die je ook tijdens een diner kunt gebruiken: een mooi voorbeeld hiervan zijn onze gouden placemats.

Ben je dus nog op zoek naar leuke placemats? Bekijk dan het overzicht van onze placemat collecties!

De technische aspecten van de placemats van Fotocadeau.nl

Om jouw tafel of andere ondergrond op de meest optimale manier te beschermen tegen viezigheid en beschadigingen hebben we gekozen voor enkele slimme functionaliteiten:

 • Onze onderleggers met foto zijn verkrijgbaar in veel verschillende formaten en vormen, en zijn al te bestellen vanaf één stuk!
 • Onze place mats met collectiebeelden zijn verkrijgbaar in een grootte van 45 x 30 centimeter: dit is het perfecte formaat voor iedereen!;
 • Onze tafel onderleggers met collectiebeelden zijn verkrijgbaar per zes stuks, zodat iedereen altijd voorzien is van een matchende placemat!
 • Beide placemats, dus zowel met eigen foto als collectiebeeld, zijn verkrijgbaar in 2 millimeter dikte: dit is dé sweet spot tussen handzaamheid en precies de juiste bescherming!
 • Daarbij zorgt het materiaalsoort, vinyl, ervoor dat je tafel optimaal beschermd is!
 • Deze 2 millimeter placemats zijn bovendien voorzien van antislip: een antislip placemat zorgt ervoor dat je placemat niet per ongeluk tijdens het eten kan verschuiven, zodat je rommel en viezigheid voorkomt!

Zoals je hierboven kunt lezen, zijn onze placemats voorzien van enkele technische aspecten die ervoor zorgen dat je placemat meer is dan een mooie opvulling van je eettafel. De plastic placemats zijn desondanks voorzien van een mooie print zodat je niet op looks inlevert ondanks de hoge mate van bescherming!

De verschillende manieren waarop je onze placemats kunt gebruiken

Een placemat voor jezelf

Naast het gebruik van onze placemats in de keuken en in de eethoek, kun je onze placemats op meerdere manieren gebruiken: zoals je zelf misschien al in gedachten had, kun je een placemat als onderleggers op je tafel gebruiken. Hierboven hebben we het al even kort gehad over het feit dat je onze placemats ook als bureau placemats kunt gebruiken. Maar wist je ook dat onze placemats ideaal te gebruiken zijn als placemat om op te knutselen?

Door de hoge mate van creativiteit die bij het ontwerpen van een placemat met eigen foto komt zien, krijg je direct inspiratie tijdens het knutselen! Echter zijn onze placemats met collectie afbeeldingen ook ideaal om te gebruiken als onderlegger tijdens het knutselen: door de mooie print die er dan op je placemat komt te staan, zorg je er direct voor dat je knutselwerk ook van hoge kwaliteit wordt.

Omdat de placemats van plastic gemaakt zijn kun je tijdens het knutselen weinig kwaad doen aan de placemat zelf.

Een placemat cadeau doen

Veel van onze persoonlijke producten dienen uitstekend als cadeau: dit is bij een placemat niet anders! Zoals hierboven al kort beschreven kun je een placemat prima cadeau doen bij een nieuw huis, nieuwe keuken, nieuwe tafel of gewoon omdat iemand jarig is natuurlijk. Afhankelijk van de gelegenheid is het per gelegenheid verschillend welke afdruk je hierop zult zetten: deze vrijheid laten we volledig aan jou, maar we kunnen je uiteraard wel wat inspiratie geven:

 • Een nieuw huis: hier kun je bijvoorbeeld kiezen voor een persoonlijke placemat met een stadskaart van de nieuwe stad (of dezelfde natuurlijk) waarin het huis zich bevindt;
 • Een nieuwe keuken: je stemt de kleuren van de placemat af op de kleuren van deze nieuwe keuken;
 • Een nieuwe tafel of eethoek: ook hier stem je de kleuren van de placemat op af.

Een placemat voor je huisdier

Naast een placemat voor jezelf of voor een ander mens, kun je er ook voor kiezen om een placemat voor je huisdier aan te schaffen! We moeten echter eerlijk zijn: een placemat voor je huisdier koop je natuurlijk ook voor jezelf.

We weten allemaal hoe erg onze viervoeters er een bende van kunnen maken tijdens het eten, vooral als ze hele erge honger hebben! Je doet er dus verstandig aan om een placemat voor je huisdier te kopen! 

Een placemat voor een feestelijke gelegenheid

Zoals hierboven benoemd kun je een placemat cadeau doen bij een feestelijke gelegenheid zoals moederdag, vaderdag of de aankoop van een nieuw huis, maar je kunt ze natuurlijk ook gebruiken tijdens een feestelijke gelegenheid, zoals Kerstmis of tijdens het Paasweekend!

 • Tijdens Kerstmis kun je mooie zelfgemaakte placemats gebruiken tijdens het Kerstontbijt of Kerstdiner: dit kunnen persoonlijke placemats zijn, maar ook zelfgemaakte placemats met een kerstthema, die je elk jaar weer kunt gebruiken: gebruik bijvoorbeeld een leuke foto van jullie gezin bij de kerstboom en zorg voor een vrolijk en zalig Kerstfeest! 

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een placemat met luxe collectiebeeld: een gouden placemat, maar ook een normaal gekleurde placemat zoals rode placemats passen mooi bij de (standaard)kerstkleuren! Een placemat die rood is, geeft bovendien een warm gevoel af. Je zou hem dus eventueel ook bij een Valentijnsontbijt kunnen gaan gebruiken.

 • Ook tijdens het Paasweekend kun je gebruik maken van de mooiste placemats voor jouw eettafel: bijvoorbeeld tijdens de Paasbrunch waar je een persoonlijke placemat voor iedereen kunt maken, of een placemat die staat voor waar het Paasfeest ook voor staat: de lente en nieuw leven! Een placemat met collectiebeeld uit één van onze natuur collecties is dan bestemd voor jouw eettafel.

De verschillende interieurstijlen voor de verschillende onderleggers

Afhankelijk van hoe jouw woning eruit ziet of hoe jij jouw woning eruit wil laten zien, kun je er voor kiezen om jouw onderleggers op jouw interieur en algehele sfeer af te stemmen! Hierbij hou je rekening met een aantal factoren:

 • Waar je de onderleggers gaat gebruiken;
 • De vorm van de ondergrond;
 • De kleuren die zich in de desbetreffende ruimte voordoen;
 • De algehele sfeer en inrichting van jouw gehele interieur.

De ruimte waarin je de place mats gaat gebruiken is erg belangrijk: ga je ze buiten gebruiken of ga je ze binnen gebruiken? Dit is erg belangrijk voor de opdruk van de placemat: je wil buiten natuurlijk wel een kleur gebruiken die respondeert met de vrolijkheid waar de buitenlucht voor moet staan: we raden je aan om een lichte kleur hiervoor te gebruiken, of in ieder geval een kleur die vaak in de natuur voorkomt.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn rubber placemats in het wit of placemats in het blauw.

Wat betreft de vorm van de achtergrond is het verstandig om wel aansluitende vormen hierbij te kiezen: zoek je bijvoorbeeld placemats voor een ronde tafel, dan kun je het beste ook voor ronde placemats gaan. Deze zijn te vinden op onze placemat met foto-pagina. Voor rechthoekige tafels zijn rechthoekige placemats ook een aanrader. Ronde placemats kunnen hier echter ook.

Om jouw placemats helemaal in je ruimte te laten blenden, is het verstandig om hetzelfde kleurenpalet te nemen dat zich nu in de specifieke ruimte bevindt. Heb je bijvoorbeeld roze aspecten in jouw interieur, ga dan ook voor een placemat die roze is. Roze placemats zijn echter ook hartstikke leuk op te laten vallen in jouw interieur! Het is maar net wat je wil, de keuze en het artistieke gedeelte is volledig aan jou.

Wil je een meer chiquer interieur aanvullen? Dan is een placemat die beige is hartstikke mooi.

Placemats van Fotocadeau.nl

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn placemats van Fotocadeau.nl een uitstekende keuze als het aankomt op placemats die karakter en persoonlijkheid aan jouw woning en eethoek bieden! Je hebt daarbij de keuze uit een placemat met foto en placemats met onze collectiebeelden.

Beide soorten voorzien jouw eethoek van volledige bescherming van viezigheid en beschadigingen, door het 2 millimeter dikke vinyl dat de placemat voorziet van voldoende bescherming. Ze zijn daarbij echter handzaam genoeg om eenvoudig op te bergen - je kunt ze eenvoudig oprollen en in een lade of keukenkastje stoppen.

De antislip eigenschap van de placemats zorgt er bovendien voor dat de placemats niet te verschuiven zijn als je aan tafel zit: daar ligt het in ieder geval niet aan! Hierdoor zijn de placemats bij elke gelegenheid te gebruiken. Dit maakt ze ideale producten om cadeau te doen, omdat je er altijd iets aan hebt. Vooral een persoonlijke placemat met foto is een erg leuk product om cadeau te doen. Hier kun je ook kiezen voor een ronde placemat en verschillende formaten, in tegenstelling tot de placemats met collectiebeelden.

De collectiebeelden zijn echter voorzien van de mooiste beelden, die we zorgvuldig voor je hebben uitgezocht. Ze zijn gemaakt door professionele fotografen. Dit is handig als je een scherpe afbeelding op je placemat wil en je zelf geen topfotograaf bent.

Hoe dan ook, met beide soorten placemats doe je je eethoek een deugd. Bestel vandaag nog je placemats en geniet binnenkort van de looks en de bescherming!